28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

GENÇLER SİNEMA TERAPİSİNDE BULUŞTU

GENÇLER SİNEMA TERAPİSİNDE BULUŞTU
  • 11 Ağustos 2022 Perşembe
  • 601 kez okundu

Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi, gençleri “Sinema Terapi Atölyesi” ile buluşturdu. Atölyede gençler farklı bir deneyim yaşayarak kendi iç dünyalarında kısa bir yolculuğa çıktı.

Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi, düzenlediği etkinliklerle gençlerden büyük ilgi görüyor.        

Birçok sosyal imkanın yer aldığı merkezde seminer, söyleşi ve atölyeler ile farkındalık yaratan Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi, bu defa gençleri Psikolog Oktay Ayaz tarafından düzenlenen “Sinema Terapi Atölyesi” ile buluşturdu.

Herkes İçin Psikolojik Destek” ekibiyle birlikte gerçekleştirilen atölyede filmlerden kesitler izleyen gençler farklı bir deneyim yaşadı.

Sinema Terapi Atölyesi hakkında bilgi veren Psikolog Oktay Ayaz, “Bu atölye katılımcıların, filmdeki karakterler ve filmdeki yaşananlar üzerinden kendi hayat süreçlerini değerlendirmeleri, sorgulamaları ve bunu grup içerisinde bir uzmanın eşliğinde konuştukları bir çalışmadır. Seçilen filmler grup çalışmasında kişilerin kendi süreçlerini anlayabilmeleri ve yorumlayabilmeleri amacı ile bir metafor olarak kullanılmaktadır. Sinema terapi yaklaşımı bireysel ve grup seanslarında uzun süreli bir çalışma metodu olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte yapılan tek oturumluk bu atölyede, kişilerde terapi sürecindeki gibi bir iyileşme ya da gelişme beklenmemektedir. Kişilerin film aracılığı ile daha yüzeysel olmak koşuluyla kendi süreçleri ile ilgili bir farkındalık kazanmaları, film aracılığı ile kendilerine farklı bir pencereden bakmaları hedeflenmektedir” dedi.

Yapılan atölyenin kendilerine farklı bir deneyim yaşattığını belirten gençler, kendilerine verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler.

Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi yetkilileri, gençlere yönelik düzenlenen etkinliklerin ve farkındalık yaratan çalışmaların tüm hızıyla süreceğini belirttiler.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sağlık Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar