20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Sağlık Bakanı Koca, Azerbaycan Sağlık Bakanı ile Bir Araya Geldi

Sağlık Bakanı Koca, Azerbaycan Sağlık Bakanı ile Bir Araya Geldi
  • 18 Mayıs 2022 Çarşamba
  • 720 kez okundu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ilk resmi yurtdışı programını gerçekleştiren Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren ikili görüşme sonrasında, 2022-2023 yıllarını kapsayan “Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında İş Birliği ve Yol Haritası” protokolü imzalandı. Eylem planının hayata geçirilmesi için Ortak Çalışma Grubu kuruldu.

Bakan Koca, imzalanan eylem planıyla mevcutbirliğine yeni bir ivme kazandıracaklarını kaydetti. “Cumhurbaşkanlarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın İlham Alivey Cenapları arasındaki güçlü dostluk ve ortak çalışma isteği, Bakanlıklar arasındaki ilişkilerimizin olumlu yönde seyretmesine büyük katkı sağlamaktadır” diyen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pandemi süreci boyunca Sağlık Bilim Kurulu üyelerimiz düzenli olarak bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular. Birlikte hareket ederek büyük mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınının son günlerindeyiz. Umut ediyorum ki, aynı dayanışma duyguları ile bu salgının bitişine de şahitlik edeceğiz. Güçlü sağlık altyapımız ve görevine kendini adamış sağlık çalışanlarımız bu süreçte en önemli destekçilerimiz olmuştur. Yerli aşımız Turkovac ile birlikte dünyada kendi aşısını üreten öncü ülkelerden birisi olmanın haklı gururunu da yaşıyoruz. Aslında bu gurur iki kardeş ülkenin, bir milletin yani hepimizin… Bu vesileyle Turkovac aşısının Faz- 3 çalışmalarının Azerbaycan’da gerçekleştirilmesine ilişkin göstermiş olduğunuz yakınbirliğinden dolayı size ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

Türk Tıp Dünyası Kongresi’nin Ekim ayında İstanbul’da düzenlenmesiyle ilgili çalışmalara başladıklarını vurgulayan Bakan Koca, Azerbaycan’da “Ortak Sağlık İş Forumu” düzenlenmesini de önerdi.

“Hem Koronavirüs pandemisi hem de Rusya- Ukrayna savaşı bize göstermiştir ki, ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz tedariki başta olmak üzere sağlık alanındaki tüm ihtiyaçların zamanlıca karşılanması daha da önem kazanmıştır. Tüm bu yaşananlar, yakın dayanışma içinde olmamız gerekliliğini bir kez daha bizlere göstermiştir” diyen Sağlık Bakanı Koca; Sağlık İş Forumu ile ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz, aşı, sağlık bilgi sistemleri, sağlık yatırımları ve hizmet alımları, uluslararası hasta tedavisi konularındabirliğini geliştirebileceklerini vurguladı.

Konuk Bakan Musayev ise ilk yurtdışı seyahatinde kardeş ülkede bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. “Pandemi döneminde bize gösterdiğiniz büyük destek için teşekkür ediyorum. Bu ağır günlerde kardeş desteğini unutmayacağız” diyen Musayev, ülkesinde yürüttükleri Turkovac çalışmasının iyi neticeler vereceğinden emin olduğunu ifade etti. Konuk Bakan ayrıca bu yıl içinde Türkiye-Azerbaycan Ortak Sağlık İş Forumu düzenlenmesinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Görüşmenin ardından imza töreni düzenlendi.


 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sağlık Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar