27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Büyükşehirden amatör spora şimdiye kadar görülmemiş destek

2013 yılından bu yana amatör spor kulüplerine nakdi yardım desteği yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl futbolun yanında bir ilke imza atarak 28 farklı branşa daha destek verdi. Düzenlenen 2 ayrı törenle toplam 176 amatör spor kulübüne 4 milyon 745 bin TL nakdi destek sağlandı.

Açtığı spor okulları ile birbirinden farklı branşlarda yüzlerce başarılı sporcu yetiştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine destek olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Eskişehir’de faaliyet gösteren 176 amatör spor kulübüne düzenlenen iki ayrı buluşmaya sahne olan törenle nakdi destek sağlandı. Nakdi destek kapsamında ilk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Atam ve yönetim kurulu üyeleri, kulüp başkanları, idareciler ve sporcular Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldiler.

Yapılan destek hakkında konuşan Başkan Büyükerşen, “Amatör sporun gelişmesini çok önemsiyorum. Profesyonel kulüplere değil sizlerin yönettiği kulüplere destek olmakla yükümlüyüz. Bütçe imkânları el verdiği ölçüde yıllardır olduğu gibi bu yılda desteğimizi sürdürüyoruz. Bu şehri sporla özdeşleştiren de sizlersiniz. Teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Atam da Başkan Büyükerşen’e destekleri nedeniyle teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyesi her zaman amatör spor kulüplerinin yanında oldu. Son 10 yılda spor dairesi kurulduktan sonra özellikle futbolda forması, şortu, aracı olmayan spor dairesine gitti. Nakdi yardımlar yapıldı. 10 yıldır yapılan yardımla boşa gitmedi. Son 10 yılda 50-55 olan futbol kulübü sayısı 87 oldu. 2500 olan sporcu sayısı 4800’e çıktı. Biz sadece futbol oynatmıyoruz. Ülkenin geleceğine de katkı sunuyoruz. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyoruz. O yüzden bu destekler çok önemli. Amatör spor kulüpleri adına başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Konuşmalar sonrası EASKF Başkanı Sadri Atam, Başkan Büyükerşen’e çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti. Meclis Toplantı Salonu’ndaki ikinci törende ise Eskişehir’deki futbolun dışında basketbol, voleybol, hentbol, tenis, taekwondo gibi toplam 28 farklı branşta faaliyet gösteren kulüplerle bir araya gelindi.

Burada başkan, antrenör ve sporcularla bir araya gelen Büyükerşen, “Amatör spor kulüplerimiz Eskişehir’deki sporun altyapısıdır. Bizler de belediye kanunları ve bütçe içerisinde sporcularımızın ve spora gönül veren hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sarar Spor Kulübü Başkanı Alaattin Çoban da Büyükerşen’e teşekkür ederek, “Tüm branşlarına verilen bu destek çok anlamlı. Şahsım adına da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından görüşlerin paylaşıldığı törenler, Büyükşehir Belediyesi binası önünde çektirilen fotoğraflarla tamamlandı.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Spor Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar