27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bakanlık olarak en önemli görevlerimizden biri bağımlılıkla mücadeledir

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, spor yapmanın önemini vurgulayarak “Spor yapan çocukların toplumla uyumlu olur, sağlıklı olur. Bakanlık olarak en önemli görevlerimizden bir tanesi bağımlılıkla, kötü alışkanlıklarla mücadele etmek. Bu yüzden ailelere sesleniyoruz, çocuklarınızı alın ve spor tesislerine getirin. Çocuklar spor yapsın, paylaşmayı öğrensin, enerjilerini atsın ve toplumun içinde yer alsın.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ailelere seslenerek çocuklarını spor tesislerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul’da yapımı tamamlanan Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisi'nin açılışını yaptı.

Ümraniye İstiklal Mahallesi'ndeki tesisinin açılışına Bakan Bak'ın yanı sıra eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanının talimatıyla her bölgede tesisler yapmaya devam ettiklerini belirten Bakan Bak, “Ümraniye'ye onlarca eser kazandırıldı. Devamı da gelecek. Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Arazi güzel değerlendirildi. Altında spor salonu var, üstünde de futbol sahası var. Çok amaçlı bir tesis oldu. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Ailelere sesleniyoruz, çocuklarınızı alın ve spor tesislerine getirin”

Türkiye'nin sporda devrim yaşadığını dile getiren Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, “Sporun içinden gelen Cumhurbaşkanımızın vasıtasıyla Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımız eserler var. Biz, sporun toplumdaki gücünü biliyoruz. Spor yapan çocukların toplumla uyumlu olduğunu, sağlıklı olduğunu biliyoruz. Bakanlık olarak en önemli görevlerimizden bir tanesi bağımlılıkla, kötü alışkanlıklarla mücadele etmek. Bu yüzden ailelere sesleniyoruz, çocuklarınızı alın ve bu tesislere getirin. Çocuklar spor yapsın, paylaşmayı öğrensin, enerjilerini atsın ve toplumun içinde yer alsın." diye konuştu.

Ortaya çok güzel bir eser çıktığını vurgulayan Bakan Bak, şunları söyledi:

“Önceki dönem Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyoruz. O bu işleri başlattı, biz de tamamladık. Milli Eğitim Bakanlığıyla koordineli olarak 3. sınıfa gelmiş çocuklara yetenek taraması yapıyoruz. Taramaya göre de ilgili spor dallarına yönlendiriyoruz. Çok başarılı bir uygulama. 4,5 milyon çocuğumuzun taramasını yaptık. Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımız 700'e yakın olimpik yüzme havuzu var. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi çerçevesinde 10 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik. Ümraniye'de 3 tane havuz yaptık. Olimpik havuzu da yapacağız."

“Türkiye, her alanda başarıdan başarıya koşuyor”

Nabi Avcı'nın ülkeye çok büyük hizmetleri olduğunu belirten Bakan Bak, şunları kaydetti:

“Onun da adı fen lisesi ve spor tesisiyle yaşayacak. Kendisine uzun ömürler diliyorum. Kendisinden çok şey öğrendim. Mezun olduğum okulla ilgili geçmişte bir talebim olmuştu. Sağ olsun bakanım talebimle ilgilendi. Türkiye, her alanda başarıdan başarıya koşuyor. Güreşçilerimiz takım halinde dünya şampiyonu oldu. Tekvandocular da dünya şampiyonu oldu. Hedefimiz şimdi 2024 Paris Olimpiyatları. İnşallah orada bayrağımızı göndere çekeceğiz ve İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinleteceğiz. Bizim sporcularımız buradan yetişecek. Türkiye'nin önü açık. Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde geleceğe yönelen gençlerimiz var. Bu gençlerin önünde kimse duramaz. Bizler çılgın Türkleriz, açın yolumuzu Türkler geliyor. Eserimiz hayırlı olsun."



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Spor Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar