18 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Futbol Akademileri Projesi Eğitimleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Futbol Akademileri Projesi Eğitimleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor
  • 27 Mayıs 2023 Cumartesi
  • 1758 kez okundu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Double Pass firmasıbirliği ile yürüttüğü Futbol Akademileri Projesi'nde antrenörlere yönelik eğitimler sürüyor. Türk futbolunda oyuncu gelişimi ve sürdürülebilir akademi modeli oluşturmak amacıyla düzenlenen proje kapsamında yaş grupları antrenörlerine 23 ile 26 Mayıs tarihleri arasında yüz yüze eğitimler verildi.

TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda; 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde 13-15 ve 16-19 yaş grupları antrenörleri, 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde ise 6-9 ile 10-12 yaş grubu antrenörleri eğitim aldı. Koordinatörlüğünü TFF FGD Teknik Koordinatörü Dr. Erden Or'un yaptığı, eğitmen olarak Double Pass yetkililerinin görev aldığı organizasyonda toplu halde gerçekleştirilen teorik derslerin yanı sıra gruplar halinde sınıf ve saha çalışmaları gerçekleştirildi. 

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig’den toplam 21 kulüpten antrenörün katıldığı eğitim programında Genç Milli Takım antrenörleri Sabri Sarıoğlu ve Övünç Soykan Başar ile TFF'nin antrenör eğitimcileri Nur Mustafa Gülen, Serhat Sütlü, Fatih Serkan Albayrak ve Sercan Görgülü de yer aldı. 



FGD Teknik Koordinatörü Dr. Erden Or: “Doğru atımlar atıyoruz”

Futbol Gelişim Direktörlüğü Teknik Koordinatörü Dr. Erden Or, bu projeyle Türkiye’de genç oyuncu gelişimini sağlayacak, uygun seviyede kulüp akademileri kurmak istediklerini vurgulayarak “Bu noktada Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi’nin ortaya koyduğu irade ve kararlılık son derece önemli. Double Pass firması yetkilileri, böylesine büyük bir futbol ailesini bir araya getirmenin, böyle bir operasyonu yürütmenin, başka ülkelerde rastlamadıkları bir durum olduğunu belirtiyorlar. Ne mutlu ki bu konuda doğru adımlar atıyoruz ve bunun ürünlerini inşallah önümüzdeki yıllarda alırız.” diye konuştu.

Double Pass Futbol Direktörü Elst: “Çok fazla yetenekli oyuncularınız var”

Double Pass Futbol Direktörü Hans Vander Elst ise Türkiye’de çalışmaktan çok mutlu olduklarını ve heyecan duyduklarını söyledi. Elst “Burada çok fazla potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Sizin çok fazla yetenekli ve kaliteli oyuncularınız var. Akademilerde herkes futbol için adeta deli oluyor. Gelişimle birlikte genç akademiler çok güçlü olabilir. Bu yüzden çok mutlu ve heyecanlıyız.” dedi.

Futbol Akademileri Projesi Haziran, Ağustos, Eylül, Ekim ve Aralık aylarında akademi direktörlerine ve antrenörlere yönelik eğitimler ile devam edecek. Ayrıca Türkiye'nin Altyapı Akademileri Modeli'ni geliştirmek için Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ile kulüp temsilcilerinin yurt içi ve yurt dışı ziyaretleri sürecek.

'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Spor Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar