20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bakan Kasapoğlu Al Sharq Uluslararası Gençlik Konferansı’nda Konuştu

Al Sharq (Doğu) Uluslararası Gençlik Konferansı'nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bugüne kadar gençlik alanındaki ulusal ve uluslararası çalışmalara, gerek altyapımız gerek diğer olanaklarımızla destek olduk, bundan sonra da destek olacağız" dedi.

İstanbul’da düzenlenen Al Sharq (Doğu) Uluslararası Gençlik Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Bakan Kasapoğlu, konferansa ev sahipliği yapmanın ve katkı vermenin kendileri için heyecan verici olduğunu dile getirdi. Kasapoğlu, "Özellikle gençliğin uluslararası alanda güçlendirilmesi Türkiye olarak da öncülük ettiğimiz bir evrim. Bugüne kadar gençlik alanındaki ulusal ve uluslararası çalışmalarda, gerek altyapımız gerek diğer olanaklarımızla destek olduk, bundan sonra da destek olacağız" ifadelerini kullandı.

“AL SHARQ'IN BU ANLAMDA ÖNCÜLÜK ETTİĞİ ŞEY, PEK ÇOK ALANDA TÜRKİYE DAHİL COĞRAFYALARI KAPSIYOR”

Dünyada birçok kriz yaşandığını ve bu krizlerin aşılmasına yönelik yeni yetenekler ile bu anlamda yeni bir takım çalışmalar gerektiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Bu çerçevede de tabii insan kaynağının önemi, bakışı ve pratikliğiyle, hem dünyanın daha iyi olması noktasında gayret gösteren bir insan kaynağı, hem de yeni çalışmalara öncelik edecek insan kaynağı her geçen gün önemini arttırıyor. Al Sharq'ın bu anlamda öncülük ettiği şey, pek çok alanda Türkiye dahil coğrafyaları kapsıyor. Eskiye dayalı kadim ilişkiler olmakla birlikte yine el ele vererek daha güçlübirliklerini, daha pratik, somut adımları atmamız gerektiren süreçlerle uğraşıyoruz. Politikaların, hem ortak politikalar adına önemli bir misyon taşıyacağını hem de her birimiz için belirleyici olacağın zihnimizden çıkarmamamız gerekiyor. Yeni dünyanın kazandırdıkları ve kaybettirdikleri var ama burada her şeyden önemlisi, hepimizi için bir sorumluluk bilinci. Bunu unutmamamız lazım” şeklinde konuştu.

“BUNA YÖNELİK ÇALIŞMALARIN HER BİRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR VAZİFE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bu çerçevede dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının ve buna yönelik çalışmaların her birimiz için önemli bir vazife olduğunu düşünüyorum. Sadece bölgesel değil küresel anlamda da hem bugünlerin hem yarınların önemli insan kaynağını adalet ve vicdanla yetiştirmek, hepimiz için bir sorumluluk, bir imtihan ve aynı zamanda onurlu bir görev. Bu güzel çalışmada emeği olan forumu ve ortak olan tüm diğer katılımcıları gönülden tebrik ediyorum" açıklamasını kaydetti.

"İMKANLARIMIZI TÜM DÜNYANIN HİZMETİNE SUNMAK BÜYÜK MUTLULUK"

Türkiye ve İslam ülkeleri olarak her alanda olduğu gibi sporda da, gençlik alanında çalışmaları güçlendirmeye devam edeceklerini belirten Kasapoğlu, "Sahip olduğumuz imkanları İslam dünyası ve tüm dünyanın hizmetine sunmak büyük mutluluk. Spor birleştirir. Bu çerçevede birlik, beraberlik, birlikte hareket etmek, ortak çalışma faaliyetlerine ev sahipliği yapmak, bizler için mutluluk verici ve önemli bir tecrübe. İnanıyorum ki Türkiye olarak, İslam ülkeleri olarak her alanda olduğu gibi sporda da, gençlik alanında çalışmalarımızı birlikte yapmaya, birlikte güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“GENÇLİK ALANINDA OLDUĞU GİBİ SPOR ALANINDA DA İŞ BİRLİĞİNİ, FARKLI NOKTALARA GÖTÜRMEYE VE BÜYÜTMEYE GİTMELİYİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı;

"Gençlik kamplarımız, gençlik merkezimiz ve gençlerin projelerini desteklemeye yönelik girişimcilikten spor alanlarına kadar çok ciddi proje desteklerimiz var. Ve bu çabaları sadece ulusal değil uluslararası anlamda daha güçlü noktalara taşıma gayretimiz var. Bu vesileyle buradaki değerli katılımcıları, bu anlamdaki çabalarımızı birlikte uluslararası alana taşımaya, uluslararası birlikteliğe götürmeye davet ediyorum. Gençlerin bu alandaki talepleri, projeleri, istekleri bu işin en asıl oluşumu. Gençleri de bu noktada istekli görmek, projelerde yeni şeylerle görmek ayrı bir umut. Onların bu projelerine, hayallerine ne kadar katkı sağlarsak o kadar mutlu olduğumuzu ve anlamlı bir görev olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Sporun sağlayacağı katkıyı hem İstanbul hem global anlamda asla küçümsememek gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bizler gençlik alanında olduğu gibi spor alanında dabirliğini, farklı noktalara götürmeye ve büyütmeye gitmeliyiz. Her birimizin çok ortak duygusu, ortak inancı var. Ve bu ortak alanda en güçlü ortak noktalarımızdan biri adalet yönüdür. Tüm yeryüzü için adalet isteyen bir ümmetiz. Ve o yüzden inanıyorum ki kalbinde adalet hissi ve umut taşıyan gençler, dünyada iyiliği ve adaleti çoğaltacaktır. Gençlerin bu çerçevede birbirlerini daha iyi anlama çabalarına destek vermeye devam edeceğimizi de ifade ediyorum.”

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Spor Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar