27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Ünlüce projeleri hibe bularak gerçekleştirecekmiş

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce aday olarak ilk açıklandığında Eskişehir’de efsane işler yapıldığından ve Büyükerşen’den devraldığı şekliyle devam ettireceğini vurguluyordu. Ancak rakiplerinin Eskişehir sorunları üzerine ısrarla gitmesi sonrasında bazı eleştiriler için de ne gereği var, böyle bir durum yok şeklinde açıklamalar yapan Ünlüce lansman toplantısında 70 tane proje açıkladı. Hatta bazı projeler rakipleri tarafından da dile getirilen konulardı.

Ancak dile getirilen 70 projedeki bazı başlıklar nasıl gerçekleştirilecek, kaynak nasıl bulanacak gibi noktalarda açıklayıcı bilgiler paylaşılmadı.

Yerel haber sitelerden birine yaptığı özel açıklama da bu konuda bilgi veren Ayşe Ünlüce’nin açıklamaları adeta hayal kırıklığına neden olurken belediyenin kaynakları yok mu sorusunu akıllara getirdi.

Belediyenin tüm gelir gider konularına hakim olduğunu söyleyen Ünlüce projeleri için “yurtiçinden veya yurtdışından hibeler arayarak yapabileceğimiz projeler” dedi.

Şuan hala ilk tramvay projesi için kullanılan kredi borcunu bile ödemeyi bitiremeyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sonradan alınan tramvay setleri içinde kredi kullandı, yine uzun yıllardır yapılmayan Frig vadisi yolu için de yakın zaman da kredi kullandı. Ünlüce’nin açıklamasını dinleyenler, çeşitli krediler kullanan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin geleceğini hibeye bel bağlayarak nasıl belirleyeceksiniz? Bu projelere neden hibe versinler, hibe verince karşılığında ne bekleyecekler gibi bir çok muamma ile bu vaatlerin akıbeti de, 1999 yılında Yılmaz Büyükerşen’in 26 söz veriyorum vaatleri ile aynı mı olacak? yorumlarına neden oldu.

Yorumları aşağıdaki eklentiden okuyabilirsiniz



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Magazin Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar