27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Büyükerşen CHP adaylarını baltalamaya mı çalışıyor?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 5 dönemdir belediye başkanı. Geçtiğimiz Temmuz ayında tekrar aday olacağını açıklamıştı. Ancak gelişmeler sonrasında özellikle de CHP Kurultayın'da yenk eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu da desteklemiş olmasının da etkisi ile tekrar aday gösterilmedi. 

Her seçim direk aday olarak açıklanan Büyükerşen bu seçimde aday adayı olarka başvurdu. Daha sonra ise defalarca CHP büyükşehir adayları açıklanmasına rağmen kendisi aday olarak açıklanmadı ve sonuç olarak aday yapılmadı.

İddialara göre aday yapılmayınca büyükşehir belediyesine yıllardır Büyükşehir Belediyesi genel sekreterlik görevi yapan Ayşe Ünlüce'nin aday gösterilmesini aksi halde bağımsız olarak seçime gireceğini söylediği ifade ediliyor. Eskişehir deÖzgür Özel'i tek destekleyen belediye başkanı olan ve uzun süredir Büyükerşen'den sonra büyükşehir adayı olmak isteyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un adaylığı kesin olarak görülürken bu gelişme sonrasında CHP'nin Eskişehir Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce olarak açıklandı.

Ancak bundan sonra çeşitli açıklamalarla CHP'yi de kötüleyen nitelikte açıkalamalar yapan Büyükerşen'inin sözleri uzun süre gündem oldu. Aday gösterilmeyen Büyükerşen Aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen’den CHP’ye ağır sözler! "ADETA BİR VİRÜS, MİKROP GİBİ..." şeklinde gündeme geldi..

Büyük tepkiler çeken özellikle CHP'ye yakın gazetecilerin sert şekilde eleştirdiği bu gelimeden sonra Yılmaz Büyükerşen yine CHP'yi zora sokan bir açıklamayı Emek mahallesindeki seçim ofisi açılışında gerçekleştirdi. Osmanlı'ya haddini aşan ifadeler kullanan Büyükerşen bir de "karı" tanımlaması yaptı.

Bu açıklamalar tepki çekerken CHP'de bu tepkilerden nasibini almıştı.. En sert tepkilerden birini de Osman Gökçek göstermişti.

En son sözlerinde ise bu kez görüntü de Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nebi Hatipoğlu'nu hedef aldı. Hatipoğlu'nun çifteteeli oynadığı görüntüleri sosyal medyada paylaimasını hedef alan Büyükerşen Çiftetelli oynayandan başkan olurmu dedi.

Ancak kendisinin de katılldığı 20 Ocak 2024 tarihinde Gültepe mahallesindeki açılışta Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt gibi isimlerin çiftetelli oynadı ve canlı olarak da ESTV'de yayınlanan görüntüleri unutarak mı yoksa CHP adaylarını da zora sokmak adına mı şu açıklamayı yaptı.

"Eğer çiftetelli oynayacak bir belediye başkanını seçerse Eskişehirliler, vay bu Eskişehir'in haline"

Şimdi kamuoyu merak ediyor! Büyükerşen kendisinin de oynadığı, bu görüntüleri unuttu mu yoksa bilinçli olarak aday yapılmamasının kızgınlığını mı yaşıyor?



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Magazin Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar