28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

PKK’dan CHP’ye tam destek! Yıkım için yemin ettiler!

PKK’dan CHP’ye tam destek! Yıkım için yemin ettiler!
  • 11 Mayıs 2023 Perşembe
  • 1724 kez okundu

Seçimlere günler kala eli kanlı terör örgütü PKK'dan CHP'ye destekler ve skandal açıklamalar da peş peşe gelmeye devam ediyor. Cemil Bayık, Türkiye’yi silahlı çatışmayı büyütmekle tehdit ederken Helin Ümit “Cumhuriyeti biz yıkacağız” dedi.

Mehmetçik karşısında aldığı ağır kayıplarla bitme noktasına gelen terör örgütü PKK, umudunu 14 Mayıs seçimlerine bağladı. Kritik seçime günler kala örgüt elebaşlarından Cemil Bayık, Duran Kalkan, Murat Karayılan, Remzi Kartal, Bese Erizincan ve Helin Ümit’ten peş peşe tehditkâr açıklamalar geldi.

“IRAK VE SURİYE GİBİ BÖLERİZ” TEHDİDİ
Terör örgütü PKK Merkez Komitesi üyesi Helin Ümit “14 Mayıs’ta cumhuriyeti biz yıkacağız. 15 Mayıs’ta Kürdistan gerçeği ile yüzleşip yeni bir döneme gireceğiz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na HDP’nin desteğini hatırlatan terörist Ümit “Kim bizi oyuna getireceğini, aldatacağını yönlendireceğini sanıyorsa yanılıyordur. Türkiye’de sistem değişecek. Değişim-dönüşümle ilgili uluslararası güçler de yanımızda. Suriye ve Irak’ın nasıl parçalandığı ortada. Bu manzaraya göre Türkiye’de büyük kaybedecek” diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ MEMNUN
Erdoğan karşıtlığı üzerinden şekillenen ittifakı büyük bir fırsat olarak nitelendiren KONGRA-GEL Başkanı PKK’lı Remzi Kartal da cumhuriyet rejimini yenilgiye uğratacaklarını iddia etti.

“Millet İttifakı’nın kazanması sadece AK Parti yenilgisi değil” diyen Kartal “Oluşan hava çok olumlu. Herkes bunu daha da büyütmeli. Kürt şehirleri ve metropollerdeki halklarımız bütün işlerini dondurarak, seçime kilitlenmeli” şeklinde konuştu.

Kandil’in sözcülerinden Bese Erizincan ise oluşan ortam öz yönetim sonucunu doğuracağını, CHP’nin vadettiği kayyumların iadesi ile bölgesel yönetim döneminin başlayacağı ve kaynakların YSP-PKK eliyle kullanılacağını kaydetti.

TÜM KESİMLERİ TEHDİT ETTİ
Toplum tüm kesimlerini hedef alıp, silahlı çatışmayı büyütme tehdidinde bulunan PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık da şunları söyledi: "AK Parti -MHP iktidarına son verme imkânı ele geçmiş durumda. Bu fırsat iyi değerlendirilmelidir."

Terörist Cemil Bayık ayrıca AK Parti’nin İslamiyet adı altında halkı kandırdığını ve İslam dini ile bir alakaları olmadığını, Müslümanlara büyük zarar verdiğini iddia etti.

PKK yönetim organı KCK Eş Başkanı Murat Karayılan da “Bu dönemde herkes birleşmeli ve birliğini göstermeli. Eğer böyle bir destek sunarlarsa, bu, gelecekte kurulabilecek olan ve herkesin katılacağı Kürdistanî birliğin temeli olacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Magazin Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar