29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Uğur Dündar sembolik değil, "Güçlü cumhurbaşkanı" dedi

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en kritik seçimlerine 68 gün kala siyasi atmosferde tansiyon yükseldi.

Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin başına geldiği 2010 yılından bu yana Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşısında 2 halk oylaması, 4 genel seçim, 2 yerel seçim ve 2 cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere 10 seçimi kaybetti.

Yaklaşık bir sene boyunca 12 toplantı gerçekleştiren altılı koalisyonda Kılıçdaroğlu'nun adaylığı büyük siyasi krizin ardından zorla da olsa kabul edilmişti.

Muhalefetin önde gelen ismi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yapacaklarına dair itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

UĞUR DÜNDAR​ "SİYASETİ İNŞA ETTİKLERİNİ" İDDİA EDEN HABERTÜRK TV'DE

Geçtiğimiz gün, sunucu Kübra Par'ın "Siyaseti sadece yorumlamıyor, siyasetin inşa edilmesine de aracılık ediyoruz" sözlerini sarf etmesinin ardından tepkilerin odağına gelen Habertürk TV'ye çıkan Uğur Dündar, altılı masanın 3 günlük bir krizin ardından ilan ettiği cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eğer seçilirse güçlü bir Cumhurbaşkanı iradesi sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Dündar, altılı masanın sürecin başından beri açıkladığı "Seçilen Cumhurbaşkanı bize danışacak, yetkilerini birlikte alınan kararlarla kullanacak" açıklamalarını değerlendirdi. 

Sunucu Mehmet Akif Ersoy'un "Kılıçdaroğlu, güçlü bir Cumhurbaşkanı mı olacak, yoksa sembolik bir Cumhurbaşkanı mı olacak?" sorusunu Dündar, şu yanıtı verdi:

"Sembolik derken, seçimden hemen sonra çözüm bekleyen sorunları fazla ötelemeden çözebilmek için kelimenin tam anlamıyla güçlü bir Cumhurbaşkanı anlayışının sergilenmesi gerekir.

Aksi takdirde bu yığılan, her geçen gün yığılımın biraz daha yükseldiği bu sorunlar yumağını çözmek çok zaman alır, ve o arada da iktidar yıpranır."

ERSOY: BİZE SEMBOLİK BİR MAKAM OLACAK, GÜÇLÜ OLMAYACAK GİBİ ANLATILDI

Bunun üzerine Mehmet Akif Ersoy,  "6'lı masa bugüne kadar Cumhurbaşkanı hep yetkilerini diğerleriyle paylaşacak ve sembolik bir makam olacak güçlü olmayacak gibi şekilde anlatıldı" yorumunda bulundu. 

DÜNDAR, KILIÇDAROĞLU'NUN SEMBOLİK DEĞİL "GÜÇLÜ CUMHURBAŞKANI" OLACAĞINI İTİRAF ETTİ

Dündar, kapalı kapılar ardında planlananın vadedilenden farklı olduğunu ifşa ederek:

"Geçiş sürecinde mutlaka güçlü olmak zorunda. Mutlaka ortaklarının düşüncelerini alacaktır diye düşünüyorum. Gücünü kullanacağını düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu'nun şunu yapacağım, bunu yapacağım dediği sorunların hepsi ancak güçlü cumhurbaşkanı iradesiyle çözülebilir."

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Magazin Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar