28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Güvenli Şehir İçin Samimiyseniz, Barlar Sokağını Kapatarak Başlayabilirsiniz!

Eskişehir’de yaşanan şiddet olaylarının neredeyse ardı arkası kesilmiyor ve bu şiddet olaylarının en çok ismi geçen bölge ise halk arasında Barlar Sokağı olarak bilinen bölge.

Güvenilirliği ve gerçekliği tartışılan ve kullanıcıların yaptığı oylamalar ile değerlendirme yapan ve bu haliyle de manipülasyona açık alan ve Türkiye de bazı illerin varlığından haberdar olmayan ve bazı ilçeleri de il olarak listesinde yayınlayan Numbeo isimli internet sitesi verilerine göre bu yıl güvenli şehir listesinde geriye düşen Eskişehir ile ilgili 1999’dan bu yana şehri yöneten Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen’den çağrı geldi.

Söz konusu internet sitesinin güncel anlık verilerine göre oluşturulan listede 7009 il 128 bin 246 kişinin doldurduğu bilgilere göre oluşturulmuş liste. Bu siteye göre daha önceki yıllarda Dünyanın en güvenilir şehri olarak gösterilen Eskişehir bu yıl yeterince anket katılımı olmadığından olsa gerek listede geri düşmüş durumda.

Yaşanan onca şiddet olayları konusunda bugüne kadar tek kelime açıklama yapmayan Başkan Büyükerşen bu internet sitesinin listesinin açıklanmasından sonra bir açıklama yaparak “İşbirliği çağrısı” yaptı. Büyükerşen’in yaptığı açıklamasında iddia ettiği üzerine ünlü araştırma şirketi Numbeo’nun 2023 değerlendirmesinde Dünya genelinde en güvenli şehirler listesinde 10. Sıraya gerileyen Eskişehir için işbirliği çağrısı yaptı.

Yine geçtiğmiz hafta yaşanan şiddet olayları sonrasında öğrencilerle yapılan görüşmelerin yer aldığı haberde artık Eskişehir’de öğrencilerin kendilerini güvende hissetmediği haberinden bir gün sonra gündeme gelen liste sonrasında yapılan açıklama da İşbirliği çağrısı yapan Büyükerşen “Huzurlu ve mutlu bir kent için her konuda sorumluluk almaya hazırız.” dedi.

 Büyükerşen’in kamuoyuna yansıyan açıklamalarından sonra ise “başkan bu konuda samimiyse barlar sokağından şehri kurtararak ve her önüne gelen yere alkol ruhsatı verilmesinin önünü keserek başlayabilir yorumları yapıldı.” Ayrıca şehirde yaşanan trafik gibi kronik sorunlarında şehirdeki gerilimi artırdığına dikkat çeken vatandaşlar “biz de kendilerinden Eskişehir’deki görmezden geldikleri sorunları artık kabul ederek kalıcı, vatandaşın taleplerini dinleyen, ben yaptım oldu demedikleri bir anlayışla çözümler üretmelerini bekliyoruz. Neredeyse çeyrek asırdır kendisini seçiyoruz, bu sorunların çözülmesi için bir çeyrek asır daha mı bekleyelim” yorumlarını yaptılar.

Her yıl algıya yönelik olarak gerçeklik de uyuşmasının mümkün olmadığı bir internet sayfasının sonuçlarını dikkate almak yerine gerçek verilerle konuları irdelendiği ve yerel gerçeklerin göz ardı edilmediği bir anlayışla hareket edilmeden çözüm üretilmesi mümkün görünmeyen sorunlarla ilgili başkanın işbirliği çağrısı bazı vatandaşlar tarafından da “siteye girip Eskişehir lehine anketi dolduralım mı?” yorumlarına neden oldu.

Başkan Büyükerşen’in yaptığı açıklama ise şöyle:

Ünlü araştırma şirketi Numbeo’nun 2023 yılında dünyanın en güvenli şehirleri listesinde Eskişehir’in 10’uncu sıraya gerilemesini değerlendiren Başkan Büyükerşen, “Huzurlu ve mutlu bir kent için her konuda sorumluluk almaya hazırız.” dedi.

 Şehirlerle ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan Numbeo şirketi, 2023 yılında dünyanın en güvenli şehirlerini açıkladı. Listenin zirvesinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi yer alırken 100 üzerinden 81,9 puanla Eskişehir 10’uncu oldu. Listenin sonunda Venezuela’nın başkenti Karakas bulunurken, Türkiye’den Antalya 58, Bursa 72, İzmir 92, Ankara 159, İstanbul ise 229’uncu sırada yer aldı.

 Türkiye’nin ve dünyanın güvenli şehirler araştırmalarında yıllarca üst sıralarda yer alan Eskişehir, son dönemde kentte meydana gelen üzücü olaylar sebebiyle gerileme yaşarken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’den güvenli şehir konusunda önemli bir çağrı geldi.

  İş birliği vurgusu yapan Başkan Büyükerşen, “Her yıl gururla paylaştığımız 'Güvenli Şehirler' sıralamasında 10. sıraya geriledik. Son dönemde kentimizde gerçekleşen üzücü olayların son bulması için kent olarakbirliği içerisinde çalışmalıyız. Huzurlu ve mutlu bir kent için her konuda sorumluluk almaya hazırız.” dedi.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Magazin Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar