29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TCDD SIFIR ATIK PROJESİNDE REKOR TAZELEDİ: 1 MİLYON 219 BİN 100 KİLOGRAM ATIK TOPLADI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), ülke genelinde başlatılan "Sıfır Atık" projesine önemli katkı sağlayarak 1 milyon 219 bin 100 kilogram atık topladı. Topladığı atık miktarıyla 3 bin 60 çam ağacının kesilmesini önleyen, 3 milyon 700 bin 102 kilovatsaat enerji ile 12 bin 404 metreküp su tasarrufu sağlayan TCDD, 108 bin 394 kilo sera gazı salınımını da önleyerek sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla hareket ettiğini gözler önüne serdi. 

TCDD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2017 yılında ülke genelinde başlattığı "Sıfır Atık" projesine büyük destek verdi. İlk olarak 2019 yılında Genel Müdürlük binasında atık toplayarak başlayan TCDD, daha sonra ülke genelindeki 233 işyerini projeye dahil etti. Geride kalan 44 ayda 1 milyon 219 bin 100 kilogram atık toplayan demiryolcular; hem 3 bin 60 çam ağacının kesilmesini önlemiş oldu hem de 3 milyon 700 bin 102 kilovatsaat enerji ile 12 bin 404 metreküp su tasarrufu sağladı. Topladığı atık miktarıyla 108 bin 394 kilo sera gazı salınımını da önleyen TCDD, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile hareket ederek ülkemize katma değer üretti. Demiryolcular; israfın önlenmesi, ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması ve gelecek nesillere temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak için  "Sıfır Atık" projesine destek vermeye devam ediyor.

Sıfır Atık projesine kurum olarak büyük önem verdiklerini belirten TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, “Genel Müdürlük binamızda başlattığımız 'Sıfır Atık' projemizi ülke genelindekiyerlerimize yayarak büyük kazanımlar elde ettik. Demiryolcular olarak 1 milyon 219 bin 100 kilogram atık toplayarak 3 bin 60 çam ağacının kesilmesini önledik. 3 milyon 700 bin 102 kilovatsaat enerji ile 12 bin 404 metreküp su tasarrufu, 108 bin 394 kilo sera gazı salınımını önleyerek çevreye ve doğaya olan sorumluluğumuzu yerine getirdik. Memleketimize, geleceğimiz olan evlatlarımıza karşı büyük sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımız içerisinde önemli bir paya sahip olan doğamızı korumak da var. Demiryolcular olarak bu konunun üzerinde dikkatle duruyoruz. Maviye, yeşile olan saygımızı göstermek için her birimimiz titizlikle çalışmalar üretiyor.  Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar