17 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TÜRKİYE YÜZYILINA BİR NEFES DE İL MÜDÜRÜ GÜMÜŞ VE EKİBİNDEN

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği bu yıl "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla, Eskişehir ilimiz, Odunpazarı, Gülpınar mahallesi ağaçlandırma sahasında törenle gerçekleşti.

Tören kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz adına İl Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ; İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve 30 personelden oluşan ekibi ile fidan dikimi gerçekleştirerek “Türkiye Yüzyılına Nefes” oldu. 

Söz konusu törene Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Erol Ayyıldız, ilimizde Milli Ağaçlandırma Günü’ne özel olarak 15 ayrı etkinlik noktasının belirlendiğini ve toplamda 43.750 adet fidanın dikileceğinin planlandığını; Türkiye’nin en büyük fidanlığına sahip olan ilimizde 2022 yılı için 3 milyon 210 bin adet fidan dikeleceğini ifade etti. Konuşmalardan sonra Vali Ayyıldız ve beraberindeki diğer protokol üyeleri Gülpınar ağaçlandırma alanına fidan dikti. Etkinlik kapsamında şehir merkezine 10 km uzaklıkta olan sahaya 10.000 adet çeşitli türde fidan dikildi.

 

Orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevreyi korumak amacıyla devletimizin yaptığı yatırımların yanı sıra 2019 yılında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır. 2019 yılından bu yana her yıl olduğu gibi, ülke genelinde 81 il ve yüzlerce ilçede 11 Kasım 2022 tarihinde eş zamanlı olarak milyonlarca fidan toprakla buluştu.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar