29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir’e Yapılan Kömür Sevkiyatları Denetleniyor

Eskişehir genelinde satışa sunulan katı yakıtların kalitesi Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği,  Hava Kirliliğinin Kontrolü ve Önlenmesi Genelgesi ve 25/12/2015 tarihli ve 57 no.lu Eskişehir Mahalli Çevre Kurulu Kararı uyarınca İl Müdürlüğümüzce denetlenmektedir. Kış sezonunun başlamasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetimleri sıklaştırıldı. Yapılan ve yapılacak denetimlerle Eskişehirin iyi olan hava kalitesinin korunması ve daha da iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: 

            İl Müdürlüğümüzce, İlimizde katı yakıt satışı yapmak isteyen firmalara Katı Yakıt Satıcısı/Dağıtıcı Kayıt Belgesi, satışa sunulacak katı yakıtlar için ise yakıt özelliklerini belirtir raporların yönetmelik sınır değerlere ve İl Mahalli Çevre Kurulu kararlarına uygunluğu incelenerek Satış İzin Belgesi, Hava Emisyon Yönetim Portalı üzerinden düzenlenmekte olup İlimizde satışına müsaade edilen katı yakıtların mevzuata uygunluğu, İl Müdürlüğümüz teknik personelince alınan numunelerin Bakanlığımızca yetkilendirilmiş laboratuvarlara analize gönderilmesi suretiyle denetlenmektedir.

            Bununla birlikte; İlimize kayıt dışı giriş yapan kömür olup olmadığını tespit etmek amacıyla İlimizin farklı giriş noktalarında farklı tarihlerde İl Müdürlüğümüzce denetimler yapılarak İlimize giriş yapan kamyonlar/tırlar durdurulmakta, kömür sevkiyatı yaptığı tespit edilenlerin belgeleri ve uygunluk raporları sorgulanmaktadır. Yapılan inceleme sonucunda kayıt dışı İlimize giriş yaptığı tespit edilen katı yakıtlar için 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca idari işlem uygulanmaktadır.

            Bu bağlamda, İlimizin giriş noktalarında İl Müdürümüz Hikmet ÇELİK başkanlığında denetimler başlatılmış olup, Müdürlüğümüzce denetimlerimiz şehrin farklı noktalarında aralıksız olarak sürdürülecektir.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar