29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TEPEBAŞI HALKINDAN EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

TEPEBAŞI HALKINDAN EKONOMİYE BÜYÜK KATKI
  • 1 Ağustos 2022 Pazartesi
  • 892 kez okundu

Tepebaşı Belediyesi, her yıl binlerce ton atığın geri dönüşümü ile kazanım sağlarken çevreyi de korumuş oluyor. 2022 yılının ilk 6 ayında 3 bin 528 ton ambalaj atığının yanı sıra tonlarca farklı türden atık toplanarak ülke ekonomisine katkı sağlandı.

Tepebaşı Belediyesi vatandaşların daha temiz ve güvenilir bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli önlemleri alırken bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürüyor.

Tepebaşı Belediyesi, uyguladığı atık yönetimi ve geri dönüşüm uygulamaları ile öncü olmaya devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen atık yönetimi ve geri kazanım uygulamaları ile bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırılırken, atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması da sağlanmış oluyor. Bu kapsamda toplanan ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller ve tekstil atıklarının miktarları, Tepebaşı halkının atık yönetimi ve geri kazanım uygulamaları ile bilinçli tüketim alışkanlığı konusunda ne kadar duyarlı ve bilinçli olduğunun da gözler önüne seriyor.

6 ayda 3 milyon 528 bin kg ambalaj atığı toplandı

2022 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayını kapsayan verilere göre, Tepebaşı Belediyesi tarafından geri kazanımı sağlanan ambalaj atık miktarı 3 milyon 528 bin 120 kilograma ulaştı. 2022’nin söz konusu 6 aylık döneminde toplanan bitkisel atık yağ miktarı ise 27 bin 755 kg oldu. Toplanan bitkisel atık yağlar lisanslı geri kazanım firmasına gönderilerek biodizel üretimine katkı sağlandı. Böylece doğaya atılmayan her damla bitkisel atık yağ için topraklarımız ve su kaynaklarımız da kirletilmemiş oldu. Öte yandan 2 bin 951 kg atık pil, 53 bin 930 kg tekstil atığı, 2 bin 31 kg ilaç atığı, 168 kg elektronik atıklar ve 3 bin 150 kg ömrünü tamamlamış lastik toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

Yetkililer de Tepebaşı Belediyesi tarafından 2009 yılından bu yana sürdürülen atık kazanım sisteminin kesintisiz çalıştığını belirterek, hem ekonomiye hem de çevrenin korunmasına karşı duyarlılık örneği sergileyen kent halkına teşekkürlerini iletti.

Öte yandan vatandaşlar, atıklarını hangi noktalara bırakabileceklerine dair bilgilere ise Tepebaşı Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan “Nereye Atayım?” bölümünden ve “https://www.nereyeatayim.com/17/mapPlaces” internet adresinden ulaşabiliyor.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar