19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Av yasağı dönemi sona erdi

Bilindiği üzere; su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan "5/1 numaralı Ticari ve 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ" hükümleri gereğince; 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda mevcut Sazan, Yayın, Kadife, Tatlısu Kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaktır.

16 Haziran itibariyle İlimiz iç sularında iç su balıkları genel av yasağı dönemi sona ermiştir.

Amatör balıkçılarımız, kiraya verilen istihsal sahaları hariç en fazla 4 olta takımı ve olta başına 3 iğne ile avlanması serbesttir. Aşağı Kuzfındık Baraj Gölünün kiralaması sona erdiğinden 4 olta takımı ve olta başına iğne sayısı 3 adedi geçmemek kaydıyla amatör avcılığa açılmıştır.

Kiraya verilen istihsal sahalarında (Gökçekaya, Yenice ve Çatören Baraj Gölleri) avcılığın serbest olduğu dönemlerde, kişi başına en fazla 3 iğneli olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan Kunduzlar Baraj Gölü ile Yukarısöğüt Göletinde bütün yıl amatör avcılığa kapalı alan olarak ilan edilmiştir. Bu alanlarda avcılık yapılması bütün yıl boyunca yasaktır.

Projeli olarak kiraya verilen alanlarda (Yapıldak,  Üççam, Hanköy ve Sekiören Göletleri) amatör avcılık yapılması yasaktır. Sadece kafeslerde yetiştiricilik amacı ile kiralanmış göletlerde ise kafeslere 100 metreden daha yakın olmamak kaydıyla amatör avcılık serbesttir.

Ekonomik ve sürdürülebilir şekilde su ürünleri avcılığının yapılabilmesi için; amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen, "5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ"de yer alan kurallara (Yasaklanan av araçları,  boy ve sayı limitleri v.b.) vatandaşlarımızca titizlikle uyulması ve denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması büyük önem arz etmektedir.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar