29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Ekoturizm rotalarına bir yenisi daha ekledik

Doğayı, çevreyi koruyan, daha bilinçli seyahat etmeyi amaçlayan ekoturizm rotalarıyla tabiatla iç içe olmayı sevenlere yeni rotalar oluşturmaya devam ediyoruz. 

İlk olarak 2017 yılında başladığımız ve bugün 53 rotaya ulaşan ekoturizm destinasyonlarına bir yenisinin eklendiğini belirten Genel Müdürümüz sayın Bekir Karacabey, “Bursa ilimizdeki Suuçtu şelale bölgesinde 3,2 kilometrelik bir hat üzerinde yer alan ekoturizm alanı, doğa içinde konaklama, yürüyüş, bisiklet parkurları ile doğal habitatı keşfetme imkânı veriyor” dedi. 

Orman ekosistemlerinin sürdürülebilir kalkınmada önemli bir rol oynadığına değinen genel müdürümüz sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle son yıllarda kentli nüfusun artışına bağlı olarak, şehirli insanın doğaya olan yabancılaşması beraberinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlarımızın ormanların sosyokültürel değerlerinden olan sağlık, estetik ve rekreasyon özelliklerine olan yönelimini artırmıştır.” 

Suuçtu Ekoturizm Alanı, Bursa ili Mustafakemalpaşa ilçesi Çataltepe mevkiinde, ilçe merkezine 17 km uzaklıkta, Muradiyesarnıç köyü yakınlarında bulunuyor. Ekoturizm alanı, ismini bölgede bulunan ve 38 metreden dökülen Suuçtu Şalesinden alıyor. Alan içerisinde bulunan ve görsel olarak önemli bir kaynak değere sahip olan Karadere Deresi üzerindeki Arıkaya Şelalesi ve göleti bölgenin öne çıkan turizm değerlerinden olarak ziyaretçileri ağırlıyor. Bursa’nın önemli mesire yerlerinden olan alan, zengin bir biyoçeşitliliğe sahip.​

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar