16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TÜRKİYE’NİN AĞAÇLANDIRMADAKİ BAŞARISINA ULUSLARARASI ÖDÜL

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yürüttüğü başarılı ağaçlandırma çalışmaları dolayısıyla Akdeniz Parlamenter Asamblesi (Akdeniz-PA) tarafından "Kurum Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

Dünyada iklim değişikliği, kuraklık ve çevre konularının giderek önem kazanması üzerine, 2021'de başarılı çalışmalar yürüten OGM, Akdeniz-PA Türk Delegasyonu Başkanlığı tarafından kurum başarı ödülüne aday gösterilmişti.

Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 28 ülkenin üye olarak, 5 ülkenin de ortak statüyle faaliyet gösterdiği Akdeniz-PA'nın ilgili kurullarının yaptığı değerlendirme sonucunda, bir yılda 600 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturan Orman Genel Müdürlüğü, "Kurum Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, OGM'nin Akdeniz-PA tarafından ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkiye, orman varlığını arttıran ülkeler sıralamasında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 6'ncı, en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ise Avrupa'da 1'inci dünyada 4'üncü ülke." değerlendirmesinde bulundu.

Kirişci, özellikle yaz aylarında hava şartları ve diğer nedenlerle ülkede çok sayıda orman yangını çıktığını hatırlatarak, orman teşkilatının yeni teknolojilerle donatılarak yangınların önüne geçilmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

"Akdeniz Parlamenter Asamblesi"

2005'te Akdeniz'de bölgeselbirliği amacıyla kurulan Akdeniz-PA, bölgesel istikrar, güvenlik ve güven artırıcı önlemler, terörizme karşı mücadele, küreselleşme, çevre, iklim değişikliği, göç, kalkınma başta olmak üzere ekonomi, ticaret, finans, sanayi, tarım, balıkçılık, istihdam ve nüfus, yoksulluk, su ve enerji kaynakları, çevrenin korunması, turizm, ulaşım, bilim, teknoloji, kültür alanlarında çalışmalar yürütüyor.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar