16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Dağcılık Temsilcileri ile Toplantı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Federasyonu il Temsilciliği tarafından organize edilen, “Ormanlık alanlarda yapılacak etkinliklerdeki izin mevzuatı" konulu bir toplantı yapıldı.

16.04.2022 Cumartesi günü Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelen katılımcılar, ormanlık alanlardaki sportif faaliyetler sırasında oluşabilecek riskler, alınacak izinler, doğaya zarar verilmemesi, ekoturizm alanları ve yeni yapılacak projeler ile orman yangınları gibi konuları masaya yatırarak tartıştı.

Toplantıya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan BOZAN, Ekosistem Şube Müdürü Hulusi YILDIZ, Eskişehir Orman İşletme Müdürü Doğan KİRAS, Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Fahrettin ÖNCEL, Çevre Yüksek Mühendisi Hasret AKGÜN ve 22 yürüyüş ile dağcılık kulüp başkanları katıldı. Moderatörlüğünü Mesut AKGÜN'ün yaptığı toplantıda, ilk sözü alan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan BOZAN ormanların herkesin ortak malı olduğunu ve bundan bir disiplin dahilinde yararlanmak gerektiğini belirtti. Ekosistemin tanımını da yapan Sayın BOZAN, Eskişehir deki yeni ekoturizm  projeleri hakkında bilgi vererek,  2.Ekoturizm rotası olarak belirlenen Çatacık Ormanları Ekoturizm Alanı ile ilgili bir de sunum yaptı.

Şube Müdürü Hulusi YILDIZ, İzin Mevzuatı hakkında bilgi verirken, İşletme Müdürü Doğan KİRAS da Orman yangınları için alınması gereken önlemleri anlattı.

Federasyon il Temsilcisi Fahrettin ÖNCEL ise; dağcılık sporu ve doğa yürüyüşü yapan grupların aslında birer orman gönüllüsü olduğuna değinerek “Eskişehir deki ormanlık alanlarda birçok doğa-yürüyüş grupları özellikle haftasonu yürüyüş etkinlikleri düzenliyor. Hepimiz lisanslı sporcuyuz. Asla doğaya zarar vermeyiz. Ormanlarda bıraktığımız tek iz ayak izlerimizdir." dedi.

Toplantının sonunda Moderatör Mesut AKGÜN Orman Yangınları Gönüllüsü olmak istediklerini belirtince katılımcılara gerekli formlar dağıtıldı ve doğa yürüyüşü yapan sporculara yangın gönüllüsü eğitimi düzenlenmesine karar verildi.​

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar