29 Nisan 2024 Pazartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İki Gözüm Ahmet Sürgün 5 Nisanda Sinemalarda

AHMET KAYA FİLMİNDE BAŞKAN  ERDOĞAN’IN  GİZLENMEYEN GÖZYAŞLARI

AHMET KAYA’NIN HAYATINDAN KESİTLERİN ANLATILDIĞI İKİ GÖZÜM AHMET SÜRGÜN FİLMİNDE SERDAR ORTAÇ HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLIYOR

Özgün Müzik sanatçısı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerin beyaz perdeye yansıtıldığı “ İki Gözüm Ahmet Sürgün” filmi nihayet izleyicisi ile buluşuyor. 5 Nisan’da Türkiye 11 Nisan’da Avrupa Sinemalarında vizyona girecek filmin yapımcılığını X yapım Şirketi üstleniyor.  Merakla beklenilen filmde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar önce şiir okuduğu için cezaevine gönderilmesinden sonra ağladığı sahnede izleyici ile buluşturuluyor.

 Ahmet Kaya’nın yaşam mücadelesi ve Paris günlerinin konu edildiği film, sanatçının müzik hayatındaki mücadelesi ve başarılarını yanı sıra MGD gecesinde yaşanılan linç olayını da beyaz perdeye taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şiir okuduğu için cezaevine gittiği 1999 yılında, gitmeden önce onuruna verilen konserde izleyici ile buluşturuluyor. Konserde Ahmet Kaya, şarkılarının yanı sıra konuşması ile de Erdoğan’ı duygu seline sokmuş ve Erdoğan gözyaşlarını tutamamıştı.  Daha sonraki yıllarda Kaya’nın linç edilirken sanatçılar tarafından yalnız bırakıldığını söyleyen Erdoğan, ünlü sanatçının mezarının ülkeye getirilmesi için de uğraşmıştı.

Ünlü sanatçının Paris günlerinin de konu edildiği filmin, yönetmen koltuğunda Gani Rüzgâr Şavata ile Hakan Gürtop oturuyor. Senaryosu Gönül Aktürk, Gani Şavata, İlker Barış ve Kenan Kaya tarafından kaleme alınan filmin yapımcıları ise Ömer Demiral, Eşref Bukan ve Koray Şavata. 5 Nisan’da Türkiye’de izleyici ile buluşacak film, 11 Nisan’da da Avrupa ülkelerinde gösterime giriyor. Filmde Kenan Evren’in kirli oyunlarına da yer verilirken, en çok dikkat çeken sahnelemeden birisi ise, Serdar Ortaç’ın MGD konserinde Kürtçe Şarkı okumak istediğini açıklaması ile linç edilen Ahmet Kaya’nın ardından gözyaşları dökmesi.  Serdar Ortaç, bu sahnede hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Ahmet Kaya’nın gizli güçlerce linç edildiğini söyleyen Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, filmde tüm gerçekleri ortaya koyduklarını da açıkladı. 5 Nisan’da izleyici ile buluşacak Sürgün isimli filmde Ahmet Kaya’yı Özgür Tüzel canlandırıyor. Filmde Özgür Tüzel’e Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız, Ekin Akkaş, Gani Şavata gibi başarılı oyuncularda eşlik ediyor.

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Sinema Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar