28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

​​Siber saldırılara karşı uzman yetiştirmek için 4 yeni meslek yüksekokulu açılıyor

Ankara, Ege, Gebze Teknik ve İstanbul Teknik üniversiteleri bünyesinde kurulacak Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarını tercih edecek öğrencilere burs ve istihdam desteği sağlanacak

Dijitalleşmenin artmasıyla başta kamu kurumları ve şirketler için önemli hale gelen dijital güvenliği sağlamak amacıyla üniversitelerde siber güvenlik uzmanları yetiştirilecek.

Yükseköğretim Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi arasında geçen yıl imzalanan protokol uyarınca teknoparkı olan dört üniversitede Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu açılması kararlaştırıldı.

Teknoparkı bulunan Ankara, Ege, Gebze Teknik ve İstanbul Teknik üniversitelerinde kurulacak meslek yüksekokullarında sektöre nitelikligücü sağlanması hedefleniyor.

Teknoparkların içinde açılacak Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarında, öğrencilere siber güvenlik alanındaki temel konuların yanı sıra güvenlik teknolojileri, ağ güvenliği, sızma testleri ve veri analizi gibi konularda da eğitim verilecek. Öğrenciler, öğrenimleri süresince teorik bilgileri uygulama becerisi kazanacakları laboratuvar çalışmaları ve proje çalışmaları yapacak.

Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarında İngilizce hazırlık sınıfı olacak. Öğrenciler sektöre ait ortamlarda uygulama eğitimi alacak. Bu okullardaki programın müfredatı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve sektör temsilcileriyle birlikte hazırlanacak.

Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarını tercih edecek öğrencilere hem burs hem de istihdam desteği sağlanacak. Öğrencilerin mezun olduklarında kolaylıklabulabilmeleri amacıyla sektörün önde gelen firmalarıylabirliğine gidilecek.

'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar