19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Üniversitelerden depremden etkilenen illere yardım

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: “Tüm yükseköğretim kurumlarımızla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, depremden etkilenen illerde yükseköğretim kurumlarının imkânlarının vatandaşlara sunulduğunu; barınma, sağlık ve arama kurtarma hizmetlerine destek verildiğini bildirdi.

Özvar, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illere yönelik yükseköğretim kurumlarınca yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

“Tüm üniversitelerimiz, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullanan Erol Özvar, yardım çalışmalarını şöyle sıraladı:

 - Bölgedeki üniversite kampüslerimizde il afet koordinasyon kurullarıylabirliği içerisinde vatandaşlarımıza sıcak yemek ve içecek dağıtımı yapılmaktadır.

 - Vatandaşlarımıza başta yurtlar olmak üzere üniversitelerimizin elverişli kapalı mekânlarında barınma hizmeti verilmektedir.

 - Bölge dışındaki üniversitelerin tıp fakültelerinin sağlık personeli depremzedelere sağlık hizmeti sunmak üzere bölgeye intikal etmiştir.

 - Üniversitelerimizdekimakinaları ve gerekli ekipmanın, arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere bölgeye sevk edilmesine başlanmıştır.

 - Üniversitelerimizin ilgili öğrenci kulüpleri ve uzman öğretim elemanları arama kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla bölgeye hareket etmiştir.

 - Üniversitelerimiz Kızılay’ın kan verme kampanyasına katılmaktadır.

 - Deprem afetiyle mücadelede meydana gelebilecek gelişmelere göre önümüzdeki günlerde yükseköğretime dair yeni tedbirler alınacaktır.

Erol Özvar, “Devlet ve millet olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bu afetin de üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar