29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Anadolu Üniversitesinin TÜBİTAK 3005 projesi kabul edildi

Anadolu Üniversitesinin TÜBİTAK 3005 projesi kabul edildi
  • 1 Şubat 2023 Çarşamba
  • 1697 kez okundu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 3005 Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Destek Programı kapsamında Anadolu Üniversitesinin projesi kabul edildi. “Türkiye’de Eğitim Haberciliği ve Eğitim Haberciliğinin Geliştirilmesi” başlıklı proje Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) Gazetecilik Bölümü tarafından yürütülecek.

Doç. Dr. Paksoy: “Eğitim haberciliği konusunda tecrübeli kişilerle görüşülecek”

Eğitim haberciliğinin bir haber türü olarak uygulanabilmesinin önünün açılacağı ve eğitim haberciliği konusunda uzmanlaşmak isteyen kişiler için teşvik edici eğitim materyallerinin üretileceği “Türkiye’de Eğitim Haberciliği ve Eğitim Haberciliğinin Geliştirilmesi” başlıklı projenin ayrıntılarına dair İBF öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Alaaddin F. Paksoy şunları aktardı: “Araştırmanın metodolojik çerçevesi 2 yöntem üzerine kurulacak. Öncelikle eğitimle ilgili yayımlanan haberler ve köşe yazıları içerik analizi tekniğiyle çözümlenecek sonrasında ise fenomenolojik yaklaşım kullanılarak, eğitim haberciliğini doğrudan deneyimlemiş veya halen deneyimlemekte olan gazetecilerle derinlemesine görüşmeler yapılacak.”

Lisans ders içeriği oluşturulacak

Gazetecilik alanındaki araştırmalara bakıldığında farklı haber türlerinde uzmanlaşma konusunda eğitim haberciliği alanının yeterli akademik birikim üzerine inşa edilmediğinin altını çizen Doç Dr. Paksoy “Bu proje eğitim haberciliği konusuna ilgi duyan, bu konuda kendini geliştirmek isteyen gazeteci adaylarının ve eğitim bilimi disiplininde lisans eğitimi alan öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ders içeriği ve ders kaynaklarının oluşturulmasını hedeflemekte. Türkçe dilinde bu konuda bir ders kitabının ilk kez yayımlanacak olması ve öğrenme materyalleri dahil olmak üzere bir ders içeriğinin hazırlanmasının hedeflenmesi bu projenin öne çıkan somut çıktılarını oluşturmakta.” şeklinde konuştu. 

Çalıştay ve sertifika programı düzenlenecek

Bir haber türü olarak Türkiye’de eğitim haberciliğinin gazetecilik pratikleri açısından kavramsal çerçevesini belirleyebilmeyi ve bu haber türünde uzmanlaşmak isteyenlerin ihtiyaç duyacağı akademik altyapıyı oluşturabilmeyi amaçlayan projenin 20 ay sürmesi planlanıyor. Anadolu Üniversitesi İBF öğretim üyesi Doç. Dr. Alaaddin F. Paksoy yürütücülüğünü yaptığı proje ekibinde ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Kahveci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Engin Karahan, Anadolu Üniversitesi İBF öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Simge Süllü Durul yer alıyor. Bu çerçevede eğitim haberciliğine ilişkin akademik birikimin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekilen projenin çıktıları kapsamında eğitim habercilerinin katılacağı çalıştay ve sertifika programı düzenlenmesi de öngörülüyor.  

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar