28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
  • 24 Kasım 2022 Perşembe
  • 1110 kez okundu

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kıymetli meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Dünyanın en önemli mesleklerinden biri olan öğretmenlik tarihin her döneminde kıymetini korumuş ve çeşitli anlamlar yüklenerek günümüze gelmiştir. Öğretmen, ilk çağda hikmet adamı, Orta çağda halkı yetiştiren, ruhlara istikamet verendi.  Milletimizin ruhi temellerinden olan İslam dünyasında Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) vahiyle donanmış, hikmetle bezenmiş bilge bir muallimdi; hayrın anahtarlarını da sonuçlarını da insanlığa aktarmış ve öğretmişti.  Selçuklularda, Osmanlılarda kıtalara hükmeden  padişahları, sultanları yetiştirenler  müderrislerdi. Alparslan'ı yetiştiren, Fatih'i cihanda hikmet sahibi büyük bir lider kılan muallimlerdi.          

Geçmişten günümüze; İnsanlığın  yol gösterici, toplumların  mimarı, bütün ilimlerin aktarıcısı olma  rolleri öğretmenliği kutsal bir meslek yapmıştır.

Bir ulusun en önemli sermayesi ve geleceğinin teminatı öğretmenin geliştirici gücüdür. Bizler bu gücü yükseltmek, geleceğin güçlü Türkiye'sini birlikte inşa etmek için devletimiz ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak; milli ve manevi tarihimizden aldığımız sorumlulukla, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı ve onları yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla gerek hizmet içi eğitimlerle gerekse uluslar arası platformlarda onlara faydalı olacak her adımı var gücümüzle atmaktayız.

Devletimizin büyük bir heyecan yaratan ve ilham kaynağı olan "Türkiye Yüzyılı" vizyonu kapsamında tüm yurt sathında yeni okullar ve derslikler yapılmış; sınıflar bilgisayarla ve akıllı tahtalarla donatılmıştır. Okul öncesinden ortaöğretim sonuna kadar tüm kademelerde öğretmenlerimize mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla gerek hizmet içi gerekse uluslar arası platformlarda eğitim deneyimleri kazanmaları sağlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Benim asıl anlatılacak yanım, öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir." sözleriyle, savaş alanlarında en güçlü düşman ordularına karşı zaferler kazanmış ününden değil de öğretmenlik yanının anlatılmasını istemekle, öğretmenin toplumları yücelten bir varlık olduğunu vurgulamıştır. Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, yüreği insan sevgisiyle dolu kişidir. Atatürk; "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.

Cumhuriyetimizi koruyacak, yaşatacak ve yüceltecek nesiller yetiştirmek, her devirde öğretmenlerimizin temel ve asli görevlerinden biridir.

Böyle büyük mesuliyetlere sahip; küçük yüreklerde başlayıp, her insanın hayatında iz bırakarak devam eden bu eşsiz mesleğin bir parçası olmaktan, büyük onur ve gurur duymaktayım.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin her yerinde vazifesini büyük bir özveri ile yapan öğretmenlerimizin ve bu yola yeni çıkan aday öğretmenlerimizin, mesleğini gururla tamamlamış emekli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, hepinize sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevini ifa ederken şehit olan öğretmenlerimizi ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar