16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ESTÜ ve Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Uluslararası İşbirliği Buluşması

ESTÜ ve Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Uluslararası İşbirliği Buluşması
  • 8 Ağustos 2022 Pazartesi
  • 1837 kez okundu

Macaristan Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Danışmanı ve Drone Koalisyonu Başkanı Prof. Dr. Dániel Rohács ve beraberindeki heyet Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin araştırma ve geliştirme ekosistemi hakkında bilgi almak ve savunma sanayimizdeki yetkinliklerimizi tanık olmak adına bir dizi ziyaret düzenledi. 25-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen toplantılara Budapeşte Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Utku Kale, Eskişehir Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç ve Araş. Gör. Murat Ayar, Savunma Sanayii Başkanlığı’nı temsilen Ayşegül Tokatlı ve Eda Kurt katıldı.  

Ziyaretler Savunma Sanayii Başkanlığı’nda, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Dr. Murat Ceran başkanlığındaki tanıtım sunumu ile başladı. Türk Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ile yapılan görüşmede, iki ülkenin mevcut işbirlikleri ve gelecekte yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüşmeler yapıldı. Görüşmede, Türk Savunma Sanayi araştırma ekosistemi ve SSB iştirakleri hakkında sunumlar yapıldı. Savunma Sanayindeki üretimlerimiz ve işbirliklerimizden bahsedildi.

TUSAŞ TAI’ye yapılan ziyarette ise yapılan çalışmalar ve gelecekte yapılması planlanan projeler hakkında Bölgesel Pazarlama Yöneticisi Melis Yurtsever ve Umay Ağackıran tarafından sunumlar yapıldı. Özellikle üretilen ATAK, GÖKBEY, HÜRKUŞ, HÜRJET, ANKA, AKSUNGUR ve ŞİMŞEK projeleri üzerinde duruldu ve olası işbirlikleri değerlendirildi.

Ziyaretlerin ikinci durağında. Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN’da, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojileri gibi çok geniş yelpazedeki çözüm ve üretimleri hakkında sunumlar yapıldı. Macaristan’ın güncel çözüm aradığı problemlere çözüm olabilecek öneriler ve işbirliği imkanları değerlendirildi.

Ziyaretler kapsamında son olarak, askeri deniz platformları, siber güvenlik, taktik mini İHA sistemleri, radar sistemleri, uydu teknolojileri, komuta kontrol sistemleri olmak üzere geniş bir alanda faaliyet gösteren bir diğer SSB iştiraki Savunma Teknolojileri Mühendislik’e (STM) bir ziyaret gerçekleştirildi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin koordinasyonunda ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın rehberliğinde gerçekleşen ziyaret ve toplantılar sonucunda iki ülke arasında AR-GE ekosistemleri değerlendirildi. Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ulaştırma ve savunma sanayisindeki teknolojik ve bilimsel çözümleri misafir ülke heyetine tanıtıldı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar