25 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Devlet Konservatuvarı, Sanata Destek Bursuyla yeni öğrencilerini bekliyor

Devlet Konservatuvarı, Sanata Destek Bursuyla yeni öğrencilerini bekliyor
  • 6 Ağustos 2022 Cumartesi
  • 1974 kez okundu

Anadolu Üniversitesi, sağladığı başarı bursları ile Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin de yanında yer almaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleriyle başlatılan “Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları” projesi, öğrencilere hayallerini kurdukları uluslararası sanat organizasyonlarına katılım imkânı sağlıyor. Bu kapsamda “Sanata Destek Bursu” adıyla Devlet Konservatuarı bölümlerine özel yetenek sınavı sonucunda yerleşen öğrencilere başarı sıralamalarına göre 10.000 TL’ye varan çeşitli burs olanakları sağlanıyor.


Öğrenciler uluslararası sanat organizasyonlarına katılıyor

Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavı’nda bölüm bazında en yüksek puanı alarak bölümlerine birincilikle yerleşen adaylara Edinburgh Uluslararası Tiyatro Festivali, Berlin Filarmoni Orkestrası konserine ve benzeri uluslararası sanat organizasyonlarına katılım için 10.000 TL’ye kadar destek sağlanıyor. Bunun yanı sıra burs almaya hak kazanan öğrenciler Anadolu Üniversitesi yemekhanesinden öğrenenin hayatları boyunca ücretsiz yararlanma imkânları kavuşuyor.

Ön kayıtların 12 Ağustos’a kadar devam ettiği Devlet Konservatuvarında 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında her bölüme farklı günlerde olacak şekilde yetenek sınavları yapılacak. Bu kapsamda burslar hakkında detaylı bilgiye Tercihim Anadolu web sitesi tercihim.anadolu.edu.tr ve www.anadolu.edu.tr  adreslerinden ulaşılabilir.

 

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar