24 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir’de Mesleki Eğitimde Büyük Atılım

Sanayi ve ticaret sektöründe meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eş güdümünü sağlamak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikligücü ihtiyacını karşılayarak istihdama katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek çalışmaları değerlendirmek, mesleki ve teknik eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik gerçekleştirilecek faaliyetleri görüşmek üzere Eskişehir Sanayi Odasında toplantı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Akın Ağca başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Ticaret Borsası, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcileri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri katıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitimde Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde gerçekleştirilen politikalar neticesinde büyük bir ilerleme kaydedildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Akın Ağca, mesleki eğitimingücü piyasasına insan kaynağı yetiştirdiğini vurgulayarak, bu kapsamda sektör temsilcileri ile ortak hareket etmenin önemli olduğunu vurguladı.

İlimizdeki mesleki ve teknik eğitimin durumuna ilişkin gerçekleştiren sunumun ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, meslek liselerimizde eğitim kalitesinin artırılması ve işbirliklerinin güçlendirilmesi amacıyla yerelde birçok proje yürütüldüğünü belirtti. Töre; "Projelerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları vedünyası ile yaptığımız işbirliği protokolleri ile mesleki eğitimin etki alanını daha da genişletiyoruz. Değerliinsanlarımızın fikir ve önerileri ile ilklerin şehri olan Eskişehir'imizi mesleki eğitim alanında bir marka haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.

2023 hedefleri ile uyumlu bir sistem oluşturulması için mesleki ve teknik eğitime yönelik var olan toplumsal algıyı değiştirmeyi hedefleyen, öğrencileri mesleki ilgi ve yeteneklerini tespit eden ve çocuklar ile ailelerini bu doğrultuda yönlendiren akademik ders yoğunluğunun azaltıldığı, mesleki ders içeriklerinin güncelleştirildiği, öğretmenlerinbaşında eğitim olanaklarının artırıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, "Ayrıca ulusal ve uluslararası sektör ve kamu finansal kaynaklarının kullanımı yoluyla okulların altyapı ve donanımının hızla değişen ve gelişen teknoloji ile uyumlu hale getirildiği, mezunlarına istihdamda öncelik sağlayan ve farklı ücret politikalarının uygulandığı, sektörün mesleki ve teknik eğitim süreçlerinde daha fazla yer aldığı, sektör liderleri ile işbirliği imkânlarının artırıldığı, ulusal ve uluslararası düzeyde sektörel işbirliği protokolleri ve iyi uygulama modeli olabilecek projelerin hayata geçirildiği, mezunlarının kendi alanlarında yükseköğretime geçişlerini sağlayacak bütünleşmiş bir yapının kurulması da planlanmaktadır." dedi.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş yaptığı konuşmada; "Eskişehir eğitim anlamında aydın bir kent. Eleştirmek yerine çözüm odaklı olmanın daha önemli olduğunu önemsiyorum. Eskişehir sanayisi ile güçleniyor. Devletimizin ihracat hedefleri var. Eskişehir olarak şu anda 4 milyar dolarlık ihracat ile iyi bir durumdayız. Bunu daha da yükseklere taşımamız gerekiyor. Nitelikli ve niteliksiz insan kaynağını sağlamamız, verimli üretim yapmamız ve çocuklarımıza mesleki eğitimin önemini anlatmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Emre Demir; "Türkiye genelinde yapılması gereken orta ve uzun vadede öğrencilerimizi doğru alanlara yönlendirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. e-ticaret çok büyük bir sektör ve bu kapsamda bilişim sektöründe çalışacak personel bulmamız çok zorlaştı." dedi.

Toplantıda mesleki eğitim ve bu alanda yürütülen proje ve çalışmalara yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar