19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ESTÜ Mühendislik Fakültesi’ne MÜDEK Değerlendirmesinden Tam Not 1.07.2022 23:26:26

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bu yıl değerlendirmeye tabii tutulan tüm programlarda süreci başarı ile tamamladı.

Türkiye ve KKTC’de YÖK tarafından Mühendislik programlarını değerlendirmek ve akredite etmek üzere kabul edilmiş tek kurum olan MÜDEK tarafından 1 Temmuz 2022 tarihinde açıklanan kararlar sonucunda, Mühendislik Fakültesi’nin ilk defa 2009 yılında olmak üzere 30.09.2022’ye kadar aralıksız olarak akredite edilmiş olan; Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programları bu yıl girdikleri ara değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak akreditasyon süreleri 30.09.2025 tarihine kadar uzatıldı. İlk defa 2012 yılında akredite edilen ve 30.09.2022’ye kadar aralıksız olarak akredite edilmiş olan Endüstri Mühendisliği programı ise bu yıl yeniden genel değerlendirmeye tabi tutularak tüm ölçütlerde başarılı bulundu. Program, 5 yıl süreli tam akreditasyon ile ödüllendirilerek 30.09.2027’ye kadar akredite edildi.

MÜDEK Akreditasyonu Neden Önemlidir?

Temel amacı farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak olan MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) üyesidir ve akredite ettiği mühendislik lisans programlarına EUR-ACE® Label (Lisans Seviyesinde) etiketi de vermektedir. Yukarıda belirtilen tüm programlar, yukarıda belirtilen sürelerde EUR-ACE etiketine de sahip olmuş ve böylece Mühendislik Fakültesi programları Avrupa Mühendislik Eğitim Ağında da tanınmıştır. MÜDEK, ayrıca Uluslararası Mühendislik Birliği-Washington Accord (IEA-WA) üyesidir. Bu sayede MÜDEK akreditasyonuna sahip programlarda verilen eğitimler, tüm dünyada tanınmakta ve bu programlardan mezun olan tüm öğrenciler sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde kolaycabulma imkanına sahip olmaktadır.

Mühendislik Fakültemizde vermekte olduğumuz kaliteli eğitimin en önemli göstergelerinden biri olan bu akreditasyon kararları, uzun yıllardır aralıksız olarak sürdürmekte olduğumuz ve sürdürülebilir şekilde ilerlettiğimiz kalite güvence sistemimizin bir ürünüdür. Sürekli iyileşme yaklaşımı ile her sene üzerine koyarak geliştirdiğimiz eğitim sistemimiz ve sunduğumuz kaliteli teorik ve uygulamalı eğitim içerikleri ile profesyonel hayata hazır, yetkin ve donanımlı mezunlar yetiştirmeye devam etmekteyiz. Öğrencilerimiz tüm dünyada aranan özelliklere sahip mezunlar olarak kolaycadünyasına adapte olmakta, çok farklı yerlerde çok farklı sektörlerde başarı ile çalışmalarını sürdürmektedir.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar