29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar öğrencilerle bir araya geldi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar  öğrencilerle bir araya geldi
  • 14 Mayıs 2022 Cumartesi
  • 1814 kez okundu

Açıköğretim Sistemi 40. Kuruluş Yıl Dönümü açılış programı kapsamında Üniversitemizi ziyaret eden  Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye  Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. İbrahim Kaya, Prof. Dr. Fatih Temizel, Prof. Dr. Ali Resul Usul, TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Topal da katıldı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşide YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar,  öğrencilerle sohbet ederek onlardan gelen soruları yanıtladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar: “Öğrencilerin görüşleri bizler için önemli”

Anadolu Üniversitesinin öğrencileri ile özel olarak görüşmek istediğini belirterek sözlerine başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, öğrencilerle birlikte vakit geçirmenin motivasyonunu artırdığını belirtti. Prof. Dr. Özvar sözlerinin devamında ise şunları söyledi: “Öğrencilerin bizlere yönelik yapmış olduğu değerlendirme, eleştiri ve görüşler benim için son derece önemli. O yüzden onlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizim amacımız dünya üniversiteler liginde üst sıralara gelmek, Türkiye’deki üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri haline getirmek. Dolasıyla diğer üniversiteler ne kadar üretkense bizim daha da üretken olmamız gerek. Bunun yollarını arıyoruz. Bu bir rekabet, çalışma ve gayret meselesi. Türkiye bu yarışı başarıyla yürütüyor.”

“Öğrencilerimiz girdikleri programların hakkını vermeli”

Akademisyenlere daha üretken olunması için yayın, proje, patent gibi bir sürü vazife düştüğünü belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: “Durum yalnızca hocaların üretkenliğiyle de bitmiyor. Öğrencilere de girdiği programın hakkını vermek düşüyor. Bu da işe kalite ve güç katıyor. Üniversiteler; evrensel, demokratik ve modern bilgi ve becerilerinizin olmasını sağlar. Sizler bir önceki nesillere göre akranlarınızla daha öne geçmeye çalışmalısınız. Üniversite birtakım erdemleri, var olan becerileri açığa çıkarmaya yönelik araçları size verir. Üniversitede olmanın diğer bir avantajı da kampüs içerisinde sosyalleşme imkânıdır. Benim de tavsiye edeceğim şeylerin başında ahlak, erdem ve bilgi üzerine temelini kuracağınız ilişkiler ağını geliştirmek gelir.”

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği söyleşi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın öğrencilerden gelen soruları yanıtlaması ve öğrencilerle fotoğraf çekinmesinin ardından sona erdi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar