24 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Millî Savunma Bakanı Hulusi AKAR’ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Kahraman Gazilerimiz, Gazilerimizin Fedakâr Aileleri, Değerli Mesai ve Silah Arkadaşlarım,
Bugün, vatanımızın ve milletimizin birliği, dirliği için büyük bir cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan kahramanlarımızın şeref ve şan günüdür.
Bugün aynı zamanda, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi”lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin de 100’üncü yıl dönümüdür.
Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Millet olarak bizler, şehadet mertebesinin ve gaziliğin bir insanın ulaşabileceği en büyük mertebe olduğuna inanır, vatan uğruna çarpışmayı ve can vermeyi onur sayarız.
Bu nedenle asil milletimiz şanlı tarihimiz boyunca söz konusu vatanı, milli ve manevi değerleri olunca kahramanca çarpışmaktan, canını hiç düşünmeden feda etmekten çekinmemiştir.
Ecdadımız, Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan yolculuğunda, en büyük fedakârlıkları göze alarak, hayatını hiçe sayarak bu toprakları bizlere vatan kılmıştır.
Bizler de bir hilal uğruna güneş gibi batan, kanıyla al bayrağımıza rengini veren, milli varlığımızın güvencesi, birlik, bütünlük ve kardeşliğimizin temel taşları olan şehit ve gazilerimizden aldığımız ilhamla faaliyetlerimizi icra etmekteyiz.
Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri, asil milletimizin ve vatanımızın güvenliği için yurt içinde ve sınır ötesinde başta FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla mücadelesini sürdürmektedir. Aynı şekilde mavi vatanımızdaki ve semalarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi de azim ve kararlıkla korumaktadır.
Kahraman ordumuz aynı zamanda, dost ve müttefik ülkeleri desteklerken, uluslararası görev güçlerindeki sorumluluklarını da üstün bir başarı ile yerine getirmektedir.
Cumhuriyet tarihimizin en yoğun, etkin ve kapsamlı mücadelesini verdiğimiz bu dönemde TSK’nın elde ettiği tüm başarılarda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir.
Şehit ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakârlıkları, asil milletimizin hafızasında ebediyen yaşayacak, asla unutulmayacaktır. Onların kahramanlıkları ve fedakârlıkları daima minnet ve şükranla anılacaktır.
Bu anlamlı gün vesileyle Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. Aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum.
Kahraman gazilerimize ve değerli aile fertlerine saygı ve şükranlarımı sunuyor, tedavisi devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Ayrıca şu anda karada, denizde ve havada, zorlu arazi ve hava şartlarında büyük fedakârlıklarla görev yapan kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın her birini alınlarından öpüyor, kendilerine kazasız belasız, hayırlı başarılı görevler diliyorum.

 

'

Gönderen: esgundem

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Polis Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar