29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Kia EV6 Türkiye’de

Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Kia EV6 Türkiye’de
  • 16 Haziran 2022 Perşembe
  • 1110 kez okundu

Kia’nın geleceğin ulaşım çözümlerine odaklanan ‘Plan S’ stratejisi kapsamında geliştirilen ilk model olan Kia EV6 Türkiye’de satışa sunuldu.

Kia EV6, E-GMP mimarisiyle geliştirilen ilk elektrikli otomobil olmasıyla öne çıkıyor.

Kia EV6’nın ilk etapta Türkiye’ye getirilen GT-Line versiyonu 0’dan 100 km’ye 5,2 saniyede ulaşırken tek bir şarjla 506 km’ye kadar sürüş menzili sunabiliyor.

Kia EV6, dünyanın ilk çoklu şarj sistemi olan 800V ultra hızlı şarj teknolojisiyle 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor.

Uzun menzil, sıfır emisyonlu güç-aktarma sistemi, ileri teknolojili 800V ultra hızlı şarj ve farklı crossover tasarımı ile elektrikli araç dünyasına tamamen yeni bir soluk ve yeni bir yaklaşım getiren Kia EV6 Türkiye’de satışa sunuldu. EV6, Kia’nın elektrikli araçlar (BEV) için tasarladığı özel platformu kullanan ilk otomobil olma özelliğini taşıyor.

Kia’nın yeni tasarım felsefesi “Zıtlıkların Birleşimi - Opposites United” felsefesiyle otomobil severlerle buluşan elektrikli araç olan EV6, bünyesinde barındırdığı gelişmiş özelliklerle elektrikli otomobillerin geleceğine ışık tutuyor. İddialı tasarımı, ileri mühendisliği, yenilikçi teknolojileri ve heyecan verici performansıyla her yolculuğa ilham vermek için tasarlanan Kia EV6 yalnızca çevreci bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda Kia’nın malzeme ve üretim noktasında da sürdürülebilir ulaşıma yönelik uzun vadeli taahhüdünün başlangıcını temsil ediyor.

Gücü ve performansı ile dinamik ve sportif bir sürüş otomobili olarak öne çıkan Kia EV6, sürücülerin bir BEV ile uzun mesafeleri sportif ve eğlenceli bir sürüş ile kat edebileceğini gözler önüne seriyor.

EV6 ile performanstan ödün vermek yok

Kia'nın elektrikli araçlara özel tamamen yeni Elektrik-Küresel Modüler Platformu (E-GMP) üzerine yükselen EV6, performanstan ödün vermeden tamamen elektrikli sürüş keyfi sunuyor.

Kia EV6, doğrudan tepkilere sahip bir direksiyon, kıvrak sürüş, üstün performans ve sürüş keyfini destekleyen yol tutuş dahil sportif sürüş özellikleri sunmak üzere geliştirildi.

EV6; Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç sürüş modu ile yol ve sürüş tarzına uyum sağlayabiliyor. Tork aktarımı, direksiyon, ESC ve enerji tüketimi gibi özellikler, her zaman en uygun sürüş deneyimini sağlamak üzere aracın akıllı sürüş teknolojisi tarafından yönetiliyor.

Dinamik bir sürüş ile üstün performans

EV6, uzun menzilli (77,4 kWsa) ve yüksek voltaj batarya paketleri ile tamamen elektrikli, sıfır emisyonlu güç-aktarma sistemi seçeneği sunuyor.

EV6’da ek donanımlara veya adaptörlere ihtiyaç duymadan 800V ve 400V şarj olanağı bulunuyor. Tüm versiyonlarda sadece 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e yüksek hızlı şarj yapılabiliyor. 2WD versiyonunda ise 77,4 kWsa batarya ile 4,5 dakikadan kısa şarj süresi ile 100 km'lik sürüş menzili sağlanabiliyor.

Yeni tasarım yaklaşımı

Kia'nın 'Kaplan Burnu” tasarımı dijital çağ için yeniden yorumlandı. Gündüz sürüş farları ‘Dijital Kaplan Burnu’ konseptinin bir parçasını oluşturuyor ve ‘kayan’ dinamik bir ışık düzenini içeriyor. Alt bölümdeki hava girişi, otomobilin cephesini kaplayarak ileri teknoloji görünümünü vurguluyor.

Yan profil, modern, şık ve aerodinamik, crossover esintileri sunan bir siluet sergiliyor. Kapıların alt kısmı boyunca uzanan karakter çizgisi, aracın profilini görsel olarak uzatıyor ve arka çamurluk kemerinde yukarıya doğru kıvrılıyor. Arka kısım ise özgün bir görünüm kadar aerodinamik performansı iyileştirmek üzere de tasarlandı. Yukarıda ise önden gelen havayı alt spoylere yönlendiren şık bir spoyler bulunuyor.

Heyecan uyandıran iç mekân

Özgün tasarımlı iç mekân, büyük oranda Kia'nın özel E-GMP platformundan yararlanıyor. Kompakt dış boyutlara karşın, 2.900 mm dingil mesafesi E SUV seviyesinde bir iç hacmi beraberinde getiriyor.  

EV6’nın en çarpıcı unsurlardan birini ileri teknoloji ürünü kavisli bilgi-eğlence ekranı oluşturuyor. Geniş ekranın ve ön konsolun yalın tasarım dili, iç mekâna ferahlık kazandırıyor. Şanzıman veya şaft tüneline ihtiyaç duymayan mimari sayesinde EV6 tamamen düz bir zemine sahip ve arka koltuk yolcularına 990 mm bacak mesafesi sunuyor.

Yenilikçi HVAC (ısıtma, havalandırma ve klima) sistemi, ön yolcu konforunu ve iç mekandaki yaşama alanını daha da iyileştiriyor.

Özel rahat koltuklar sadece sürüş anında değil, park veya şarj anında da üstün oturma konforu ve rahatlık sağlıyor. Koltuklar, tek bir düğme hareketi ile yatıyor.

İç mekânda kullanılan üst düzey malzemeler görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda üst seviye dayanıklılık da vadediyor. Vegan deri koltuk kumaşları ve geri dönüştürülmüş plastikten üretilen iç malzemeler dahil, sürdürülebilir materyaller kullanılıyor.

Şık direksiyon simidi, ADAS işlevlerine de erişim sağlıyor. Isıtmalı direksiyon, soğutmalı ve ısıtmalı koltuklara ait dokunmatik kumanda paneli de kullanıcı dostu yapı ortaya koyuyor.

EV6 kullanışlı bir iç mekân sunuyor. Normal kullanımda 520 litre (VDA) olan bagaj hacmi, arka koltukların katlanmasıyla 1.300 litreye çıkıyor. EV6’da ayrıca bir ön bagaj da bulunuyor. Ön bagaj 2WD versiyonlarında 52 litre ve AWD versiyonlarında 20 litre depolama alanı sunuyor.

Zemin, çamurluk kemerleri, kapılar, bagaj kapağı ve lastiklerdeki izolasyon malzemeleri yol ve rüzgâr gürültüsünü azaltarak sessiz ve dingin bir alan yaratıyor. Akustik ön cam ve kapı camları kabin içindeki premium hissini daha da güçlendiriyor.

İleri teknoloji

EV6, yolculukları daha güvenli, daha pratik ve konforlu hale getirmek için tasarlanan ve güvenliği, bağlanabilirliği ve bilgi-eğlenceyi iyileştiren bir dizi teknoloji kullanıma sunuyor.

 

Bilgi-eğlence sistemi, yansımayı önleyen ince film panellere sahip, kavisli 12,3 inçlik yüksek çözünürlüklü geniş 2 ekranı içeriyor. Gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ekranları güçlendirilmiş camla birbirine bağlanıyor. Sürücünün önünde hız, elektrikli menzil ve şarj durumu gibi bilgileri gösteren kişiselleştirilebilir gösterge ekranı bulunuyor. Hemen yanında ise navigasyon, bilgi-eğlence ve menü sistemlerini birleştiren merkezi bir ekran bulunuyor.

 

Artırılmış Gerçeklik teknolojisine sahip gelişmiş head-up display (HUD) ile sürücü ve EV6 sorunsuz bir şekilde bütünleşiyor. GPS, entegre kamera ve HUD sistemleri arasındaki kesintisiz iletişim, 7,5 metre ilerisi için yol üzerine adım adım yönlendirme bilgileri yansıtıyor. Böylece sürücü gözünü yoldan ayırmadan sürüşe odaklanabiliyor.

Kia BEV için bir ilk olan 14 hoparlörlü Meridian® surround ses sistemi sürükleyici bir ses deneyimi sunuyor. Meridian® ses sistemi, dijital sinyal işleme (DSP) gibi özel teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Hoparlör sistemi ayrıca Kia tarafından geliştirilen yeni Aktif Ses Tasarımı (ASD) özelliğine de sahip.

Öncü güvenlik ve rahatlık sistemleri

EV6, otoyol sürüşlerinin daha güvenli ve konforlu olmasını sağlamak üzere Şerit Takip Asistanı (LFA) ve Şeritte Kalma Asistanı (LKA) vasıtasıyla aracı şeridinde tutuyor. Bununla birlikte Stop&Go özellikli Akıllı Hız Sabitleyici’yi kullanarak, araç üzerindeki radarlar vasıtasıyla öndeki araçla aradaki mesafeyi koruyabiliyor ve trafik durduğunda aracı tamamen durdurup, trafiğin hareketiyle tekrar harekete geçirebiliyor.

EV6, şerit değişikliklerinin her zaman güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için Kör Nokta Görüntüleme Asistanı (BVM) ve Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA) ile donatılıyor.

Kia’nın Ön Çarpışma Engelleme Asistanı (FCA), kavşaklardaki manevraları daha güvenli hale getirmek üzere Kavşak Dönüşü ve işlevlerini içeriyor. Dönüş için sinyal etkinleştiğinde, karşıdan gelen bir araçla çarpışma riski varsa sistem sürücüyü uyarıyor. Kavşakta giderken araçların soldan veya sağdan yaklaşma riski varsa sistem sürücüyü yine uyarıyor. Risk artarsa, sistem sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için otomatik olarak fren yapıyor.

Kia EV6, en iyi aydınlatma koşullarını sağlamak için yeni Akıllı Ön Far Sistemi (IFS) ile donatıldı. Sistem, gelişmiş aydınlatma deneyimi için her bir LED'in bağımsız olarak yanmasını sağlıyor. IFS, karşıdan gelen trafiğin gözünü kamaştırma riski olmadan uzun huzme ile sürüş olanağı sağlıyor. Araç tanıma teknolojisine sahip bir ön kamera, her bir LED'i otomatik olarak karartıyor veya aydınlatıyor. Böylece karşıdan gelen sürücünün gözünde parlamaya neden olmadan sürücünün görüşü iyileştiriliyor.

Bunun dışında ADAS kapsamında Sürücü Dikkat Dağınıklığı Uyarısı (DAW) ve Akıllı Hız Limiti Asistanı (ISLA) da sunuluyor. DAW, sürüş düzenini ve yoldaki süreyi analiz ederek sürücünün dikkat seviyesini belirliyor. Sürücünün dikkat seviyesi 5 puan üzerinden 1’in altına düştüğünde, sistem gösterge ekranındaki bir uyarı mesajı ile sürücüye mola önerisinde bulunuyor. ISLA, sürücüyü mevcut hız sınırı ve diğer önemli sürüş bilgileri hakkında bilgilendirmek için yol işaretlerini ve navigasyon sistemi bilgilerini okuyor.

Manevra yapmak çok kolay

Kia EV 6’da Çevre Görüş Kamera Sistemi (SVM) ile park etmek ve diğer zor manevraları yapmak çok kolay. Kameralar, bilgi-eğlence ekranında otomobilin 360 derecelik görüntüsünü gösteriyor.

Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı (RCCA) ile dar bir alandan geri-geri çıkmak daha güvenli hale geliyor. Sistem, geri-geri giderken her iki taraftan da yaklaşan araçları algılıyor. Olası bir çarpışma riskinde, sistem otomatik fren yapıyor.

Sürücüler, dar park yerlerinde park etme zahmetinden kurtulmak için Uzaktan Akıllı Park Asistanı’nı (RSPA) kullanabiliyor. RSPA, sürücü araçta olsun veya olmasın aracı kendi kendine park ediyor. Çevre görüş kameraları ve ultrasonik sensörler kullanan sistem, uygun park alanını tespit ediyor ve gaz, fren ve vites kontrolü ile otomatik olarak kendini boşluğa yönlendirebiliyor. RSPA aracı hem dikey hem de paralel park yerlerine park edebiliyor.

Park ettikten sonra, arka koltuktaki yolcular inmek için kapıları açarlarsa, Kia'nın Güvenli Çıkış Asistanı (SEA) sistemi otomatik olarak uyarı veriyor ve kör noktada arkadan yaklaşan bir araç algılanırsa kapıyı kilitleyerek, çarpışma riskini azaltıyor.

EV6 her yönüyle elektrikli araç kullanımını kolaylaştırmak için tasarlandı. EV6, Kia'nın beş yıllık garantisi ile pazardaki elektrikli araç algısını tamamen değiştiriyor.

Kia EV6’nın 4X4, GT-Line paketi 2.069.900 TL’den satışa sunuluyor.

Kia EV6 - Teknik özellikler:

Ebatlar

(Avrupa versiyonu)

EV6

EV6 GT-line

EV6 GT

Dingil mesafesi

2.900 mm

2.900 mm

2.900 mm

Uzunluk

4.680 mm

4.695 mm

4.695 mm

Genişlik

1.880 mm

1.890 mm

1.890 mm

Yükseklik

1.550 mm

1.550 mm

1.545 mm

Cargo

Bagaj hacmi

EV6 / EV6 GT-line

520 litre (Bagaj zemini opsiyonu olmadan)

1300 litre (ikinci koltuk sırası katlı)

Ön bagaj

52 litre (2WD) veya 20 litre (AWD)

Performans

Platform

Electric-Global Modular Platform

 

 

EV6

 

Uzun menzil

77.4-kWsa batarya

AWD

Güç

239-kW (Ön ve arka birlikte)

Tork

605-Nm (Ön ve arka birlikte)

2WD

Güç

168-kW Arka

Tork

350-Nm Arka

 

EV6 GT

Uzun menzil

77.4-kWsa batarya

AWD

Güç

430 kW (Ön ve arka birlikte)

Tork

740 Nm (Ön ve arka birlikte)

Özellikler

Desteklenen Şarj Altyapısı

400 V ve 800 V (Ek adaptör gerekmiyor)

Yüksek hızlı şarj (800V)

18 dakikalık şarj ile %10’dan %80’e

4,5 dakikalık şarjla 100 km menzil (WLTP)

Burada belirtilen teknik özellikler ülkeye/bölgeye göre değişkenlik gösterebilir. 

 

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Otomobil-Motorsiklet Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar