27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Dünya Yetimler Günü’nde İl Müftülüğü’nden Çocuklara İftar Sofrası

Eskişehir'de "Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü" projesi kapsamında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesibirliğiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde kalan öğrenciler ile Odunpazarı Bölge Hafızlık Yatılı Kur'an Kursunda kalan öğrenciler için iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, il müftü yardımcıları Berrin Erdoğan, İsrafil İğde, Odunpazarı ilçe müftüsü Hamdi Uzunharman, Tepebaşı ilçe müftüsü Gafur Yıldırım ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Bölge Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu öğrencilerinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek, günün önemine dair bir konuşma yaptı.

Vali Aksoy da yaptığı konuşmada, "Birlikte dayanışmayı pekiştirmek ve toplumsal kültürümüzü geliştirmek anlamında bu tür iftar organizasyonları oldukça önemli ve kıymetlidir." dedi.

Devletin koruması altındaki çocukların yetiştirilmesi ve hayata hazırlanmasının devletin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Aksoy, "Çocuklarımızın en iyi şekilde hayata atılmaları için diğer çocuklarla da iletişim kurmaları oldukça kıymetlidir." dedi.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Aksoy, "Allah bayrama da erişmeyi nasip eylesin. Hayırlı Ramazanlar, hayırlı bayramlar diliyorum." diye konuştu.

Programda, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Aksoy tarafından hediyeler verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile açılan oruçların ardından, öğrencilere çeşitli ikramların yapılmasıyla program sona erdi.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar