27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Önce Teravih Sonra Hediye

Eskişehir Tepebaşı İlçe Müftülüğüne bağlı İbrahim Rukiye Demirel Camii'ne gelen çocuklar önce Teravih Namazını kılıyor sonrada hediyelerini alıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte adeta camiler çocuk yuvalarına döndü.

Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı "Her Caminin 10 Genci Olsun" projesi Eskişehir Tepebaşı İlçe Müftülüğüne bağlı İbrahim Rukiye Demirel Camii'nde uygulanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda öğrencilerden oluşan ilahi korosu Teravih namazı aralarında ilahiler okuyor ve müezzinlik yapıyor. Namazdan sonrada bütün öğrenciler sıraya girerek cami görevlileri ve cemaatin elinden hediyelerini alıyor.

Camiye gelen öğrencilerle tek tek ilgilenen Cami İmam Hatibi Özkan Bice ve Müeezin Kayyım Hasan Yıldız Camiye ilk defa gelenlerle tanışıyor, onları camiye davet ederek devamlılıklarını sağlıyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Cami İmam-Hatibi Özkan Bice, camilerinin merkezi bir cami olduğunu, çocukları camiye ve cemaate devam ettirebilmek için görevliler olarak önce kendi imkanları ölçüsünde çocuklara hediyeler aldıklarını, daha sonra konuyu cemaatine anlattığını ve cemaatin sıraya girerek her gün birisinin hediye aldığını, caminin adeta "Cami-Markete" dönüştüğünü, bu durumdan cemaatin de, çocukların da çok memnun olduğunu ifade etti.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar