27 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir’de Alman Öğretmen ve Arkadaşı Müslüman Oldu

Eskişehir İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde Alman vatandaşı öğretmen Nicolai ve arkadaşı Maria İslam dinini kabul etti.

Nicolai David Solbach ve Lisa Maria Wienhold, törende kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldular. Müslüman olduktan sonra Arif Davud ve Meryem isimlerini alan Alman vatandaşlarına İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından ihtida belgeleri teslim edildi.

İhtida merasiminde konuşan İl Müftüsü Gerek, Arif Davud ve Meryem'e İslam dinini seçmelerinden dolayı tebriklerini sundu. Gerek, "İslam dinini seçmek, Allah'ın bir lütfudur. Bu lütfu kendilerine bahşeden Allah'a hamdolsun. İnşallah bu kardeşlerimiz hayatlarını İslam üzere en güzel şekilde yaşarlar ve çevrelerine de örnek olurlar." dedi.

Arif Davud ve Meryem ise İslam dinini seçmelerinin nedenini, İslam dinin hak din olmasından dolayı kendilerine huzur ve mutluluk vermesi olduğunu söylediler. Davud ve Meryem, "Uzun süredir İslam dinini araştırıyorduk. Dini öğrendikçe bu dine olan sevgimiz ve ilgimiz arttı. Sonunda İslam dinini seçmeye karar verdik. Bu karardan dolayı çok mutluyuz." diye konuştular.

İhtida merasimi hatıra fotoğrafının ardından sona erdi

 



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar