29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Afrikalı Gönüllü Kızılay’la Depremzedelere Yardım Ulaştırıyor

Üniversite öğrenimi için Türkiye'de bulunan Afrikalı 23 yaşındaki Abdoul Bassit Sana, Kahramanmaraş'ta yakalandığı depremlerin ardından Türk Kızılay’a gönüllü olarak afetzedelerin yardımına koşuyor.
 
Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde doğan Abdoul Bassit Sana, eğitim için geldiği Türkiye'de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlere kaldığı öğrenci yurdunda yakalandı. Kendi de depremzede olan Sana, çok sevdiği Türk halkına yardım edebilmek için sosyal medya üzerinden Türk Kızılay’a gönüllü oldu. Sana, depremin ikinci gününden bu yana önce Kahramanmaraş ve Adıyaman, daha sonra da Hatay'da afetzedelere yardım ediyor. Deprem bölgesinde çadırda kalarak Türk Kızılayın yaptığı yardım çalışmalarında görev alan Sana, koli paketleme ve dağıtım faaliyetlerinin yanı sıra Arapça tercümanlık yaparak depremzedelerin yardımına koşuyor.
 
"Depremzedeler için yardım faaliyetlerine destek veriyorum"
 
Depremzedelere gönüllü hizmet etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Sana, “Sosyal medya üzerinden Türk Kızılay’a ulaştım ve gönüllü olmak için başvurdum. O günden bu yana deprem bölgesinde depremzedeler için yardım faaliyetlerine destek veriyorum." diye konuştu. Türk halkının çok yardımsever olduğunu belirten Sana, bu çalışmalarda yer almanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Sana, Türk Kızılay’ın depremin ilk gününden bugüne kadar depremzedeler için büyük bir yardım çalışması yürüttüğüne şahit olduğunu anlattı.

'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar