19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Yardım Malzemeleri Taşıyan Trenler Depremzedelere Ulaştırılmak Üzere Yola Çıktı

Deprem felaketinin yaşandığı bölgelere yardım malzemeleri ilemakinalarını ulaştırmak üzere Kocaeli ve Afyonkarahisar'dan “ Umut Trenleri” uğurlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü; Kocaeli ve Afyonkarahisar'dan dağıtımı yapılmak üzere yardım malzemesi,makinaları, jeneratör, barınma vagonları taşıyan trenleri depremlerden etkilenen illere gönderdi.

Kocaeli Köseköy Tren Garı'ndan 18 konteyner yaşam ünitesi, 4 yolcu vagonu, 4 çok amaçlı barınma vagonu, 1 vagon jeneratör, 1 ekskavatör, 1makinesi yüklü toplam 20 vagonlu tren deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Adana’ya doğru yola çıktı.

Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı’ndan da 12 barınma vagonu, 4makinesi, 3 çeşitli yardım malzemesi olmak üzere toplam 19 vagon yüküyle kalkan trendeki vagonlara Akşehir ve Konya'danmakinası ve çeşitli yardım malzemesi ilave edilecek.

Depremden Etkilenen Vatandaşlarımız İçin Gar ve Vagonlarımız Barınma ve Isınma İhtiyacı İçin Destek Oluyor

Ayrıca Adana, Mersin,  Osmaniye, İskenderun,  Diyarbakır, Elazığ ve Malatya garlarındaki bekleme salonları ve vagonları, bölgedeki vatandaşların barınma ve ısınma ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla 7/24 hizmete açıldı.

Temin edilen vagonlarla 3 bin 400 vatandaşın konaklama imkanı sağlandı.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Ankara Bölge Müdürlüğü ile TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD 2. Bölge Müdürülüğü çalışanları tarafından da deprem felaketinden zarar gören vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak üzere yardım kampanyası düzenlendi.

Her vatandaş,  gar ve istasyonlarda barınan depremzedelere destekte bulunabilir. 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar