24 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Ayşe Sabancalı’yı Misafir Etti

Eskişehirlilerin Tepebaşı Kaymakamı olarak tanıdığı ve sonrasında Osmaniye Vali olarak atanan Dr. Erdinç Yılmaz YKS sınavında kimliğini unutan Ayşe Sabancı'yı misafir etti "Her zaman yanındayız" dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na gireceği sırada kimliğini unuttuğunu fark eden ve kimliğini akrabalarının getirmesiyle sınava giren Ayşe Sabancalı’yı makamında misafir etti.

Ziyaret sırasında neler yaşadığını anlatan Ayşe Sabancalı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi sınavına girmek için gittiği Osmaniye Anadolu Lisesi'nin giriş kapısında polis ekiplerince yapılan belge kontrolünde kimliğini unuttuğunu fark etmesiyle telaşlandığını ifade ederek, giriş kapısında görevli polis ekiplerinin yardımlarıyla akrabalarına ulaştığını, akrabalarının kimliğini getirmesiyle sınava girebildiğini anlattı. Çocuk Gelişimi bölümünde okumak istediğini ifade eden Ayşe Sabancalı, kendisini arayan, yardımcı olmak isteyen ve destek olan herkese teşekkür etti.

Ayşe'nin verdiği cevaptan dolayı duygulandığını ifade eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise, “Ben de Ayşe'nin sınava geç kaldığını medyadan öğrendim. Ayşe'nin o günkü davranışı ve verdiği cevaplar bütün Türkiye'yi olduğu gibi tabi bizi de çok duygulandırdı. Biz Ayşe'nin yanındayız, her zaman da yanında olacağız. Ayşe sonuçta sınava girdi, girmeseydi çok üzülürdük. İnşallah güzel bir sonuç alır. Ayşe davranışıyla çok da örnek bir davranış sergiledi. İnşallah bu şekilde hedefine gidecek” diye konuştu.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorusu üzerine anne ve babasının vefatından da bahseden Ayşe Sabancalı, “Babam 2016 yılında vefat etti. Liseye daha yeni başlamıştım. Akciğer kanseriydi. Daha sonra yatalak hasta oldu. Babama annem baktı daha sonra da vefat etti. Annem de 2021 yılı Ağustos ayında vefat etti. Annemin ALS hastalığı vardı. Annem de yatalak hasta oldu. Anneme de ağabeyimle ben baktım. Annem gözümün önünde evde vefat etti” diye konuştu.

Ayşe'yi misafir etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yılmaz, Ayşe'ye her zaman destek olacaklarını kaydetti. Ziyaret sonunda Vali Yılmaz, Ayşe Sabancalı’ya hediye verdi.

 
'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar