23 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

AFAD Deprem TIR’ı Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs’ta

AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezimiz, uygulamalı eğitim vermek için 9-31 Mayıs tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. Mobil merkez, yavru vatanın 6 ilçesini dolaşarak 5 bin 689 kişinin eğitim almasını sağladı. Kuzey Kıbrıs’ın Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı 2022’ye de dâhil olan mobil simülasyon merkezini, Cumhurbaşkanı Ersin TATAR ziyaret etti.

Türkiye’nin eğitim ve tatbikat özel yıllarındaki afet seferberliğini yavru vatana genişleten eğitim programı, 9-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Program kapsamında, AFAD Mobil Simülasyon Merkezi, Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt, Lefke ve İskele ilçelerini ziyaret etti. AFAD ile Kuzey Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın işbirliğindeki eğitimlere, ilkokuldan üniversiteye kadar 87 okulda 5 bin 33 öğrenci ve 351 öğretmen katıldı. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 305 kamu görevlisi de deprem anı, öncesi ve sonrasına yönelik eğitim aldı.

Mobil Merkez Yıllık Ülke Tatbikatında Yer Aldı

Yaklaşık üç hafta süren program, Kuzey Kıbrıs’ın kuzeyinden güneyine ve batısına kadar nüfusun yoğun olduğu ilçeleri kapsadı. AFAD Mobil Simülasyon Merkezi, yavru vatanın Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı 2022’de de yer aldı. Mobil merkezi, tatbikat sırasında, Cumhurbaşkanı Ersin TATAR ve üst düzey yöneticiler ziyaret etti. Devletin ileri gelenleri, hem deprem hem de gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Mobil Merkezler, Doğru Davranışları Refleks Haline Getiriyor

Eğitim program boyunca AFAD eğitmenleri, her seferinde ziyaretçilere kapsamlı bir içerik sundu. Deprem anındaki doğru davranış şekillerine ek olarak deprem öncesi ve sonrasındaki doğru davranışları da mobil merkezlerde paylaştı. Ziyaretçiler, eğitmenlerin anlatımlarının ardından, deprem anını gerçeğe en yakın şekilde deneyimleyerek öğrendiklerini uyguladı. Doğru davranışların deneyimle kazanılmasını sağlayan mobil merkez, Kuzey Kıbrıs’ta özellikle afet sırasında doğru refleks oluşturmaya hizmet etti.

Eğitim Programı, İki Ülke Arasındaki İşbirliği Protokolünün Meyvesi

AFAD Mobil Simülasyon Merkezi’nin eğitim programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetlerinin işbirliğine dayanıyor. Nisan 2018’de imzalanan ‘Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Alanında İşbirliği Protokolü’ kapsamında gerçekleştirilen program, işbirliğinin somut çıktılarından biri oldu. AFAD’ın mobil merkezleri, aynı protokol kapsamında 2019 yılında da Kuzey Kıbrıs’ta dört ilçeyi ziyaret etmişti. Bir haftalık program ile 3 bin soydaşımıza uygulamalı eğitim verilmişti.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar