29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

1.668 TL İşe Başlama Yardımı

1.668 TL İşe Başlama Yardımı
  • 1 Haziran 2022 Çarşamba
  • 835 kez okundu

Bakanı Yanık: “Sosyal yardım alan çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızıgücü piyasasına kazandırıyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlarıngücü piyasasına kazandırılması için bugüne kadar 2.854 kişiye İşe Yönlendirme Yardımı, 1.621 kişiye de İşe Başlama Yardımı verdiklerini açıkladı.

Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyo-ekonomik hayattan kopmamaları için her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayan Bakan Yanık, “Düzenli olarak sosyal yardımlarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın yüzde 77’sini engellilerimiz, çocuklarımız ve yaşlılarımız oluşturuyor. Bunun haricinde düzenli sosyal yardımlarımızdan faydalanan ve çalışabilecek durumda olanları da İŞKUR vasıtasıylagücü piyasasına kazandırmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda hem kendilerine hem de işverenlerimize teşvik veriyoruz” dedi.

Sosyal yardım faydalanıcılarına yönelik verilen istihdam desteği hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızın üretimden ve istihdamdan kopmalarını istemiyoruz. Sosyal yardım alan çalışabilecek durumdaki vatandaşlarımızıgücü piyasasına kazandırıyoruz bugüne kadar 2.854 vatandaşımız için İşe Yönlendirme, 1.621 vatandaşımız için de İşe Başlama Yardımı’nda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, sosyal yardım alan vatandaşların İŞKUR tarafından işe yönlendirildiğinde,görüşmesine gidilmesi ve başvurunun kabul aşamasındaki giderlerinin Bakanlıkça karşıladıklarını ifade etti. Bakan Yanık, İşe Yönlendirme Yardımı kapsamında ayda 1, yıl içerisinde de en fazla 3 defa destek verdiklerini belirterek, “Bu doğrultuda bugüne kadar 420.684 TL tutarında destek verdik” dedi.

1.668 TL İşe Başlama Yardımı

Sosyal yardım faydalanıcılarının İŞKUR’un yönlendirmesi sonucunda işe yerleştirilmesi halinde de desteklerin sürdüğünü ifade eden Bakan Yanık, “Aynı yıl içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1.668 TL İşe Başlama Yardımı yapıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar 1.3 milyon TL tutarında destek verdik” dedi.

Sigorta primlerini bakanlık karşılıyor

Bakan Yanık, ayrıca işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının işveren tarafından istihdam edilmesi halinde, sigorta priminin işveren payının 1yıl boyunca Bakanlıkça karşılandığının bilgisini verdi.

Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları kesilmiyor

Bakan Yanık, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların veya hanelerinde bulunan herhangi birisinin işe yerleşmesi halinde istihdam teşviki olarak 1 yıl boyunca Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları kesilmediğini, böylece geçiş döneminde hanedeki çocuklara desteğin sürdüğünün altını çizdi.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar