20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TDV bu ramazanda 2 milyon 150 bin gönüle dokundu

Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayı içerisinde Türk milletinin emaneti olan yardımları yurt içi ve yurt dışında toplamda 2 milyon 150 bin ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

Ramazan ayı boyunca yurt içinde 1003 şube aracılığıyla 81 ilde, yurt dışında ise 83 ülke 273 bölgede mazlum ve mağdurları sahipsiz bırakmadıklarını söyleyen Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, "Milletimizin emanetlerini Ramazan ayını huzurla geçirsinler diye kardeşlerimize ulaştırdık" dedi.

“Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin Beklenen Sensin” sloganıyla hareket ederek başta Türkiye olmak üzere dünyanın neresinde bir mazlum, ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşmaya gayret ettiklerini dile getiren Açık, "Geçtiğimiz senelerde pandeminin etkisiyle zor süreçler yaşandı. Bu sene koronavirüsün etkisinin tüm dünyada azalmasıyla birlikte insanlığın vicdan yükünü omuzlayan Vakfımız, ülkemizde ve farklı coğrafyalarda yardım seferberliğini arttırarak sürdürdü. Milletimiz her sene olduğu gibi bu Ramazan'da alicenaplığını göstererek tüm dünyaya paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerini sundu." şeklinde konuştu.  

Açık, Türk milletinin desteğinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, "Tüm zorluklara rağmen hayırsever milletimiz komşusuna, kardeşine, yetimine sahip çıkmaya devam ediyor. Salgın ve savaşlar milyonlarca insanı mağdur etti ve mazlumların, ihtiyaç sahiplerinin sayısı arttı, bunun yanında bağış yapan vatandaşlarımızın duyarlılığı da arttı ve veren el ile alan el arasında köprü olduk” ifadelerini kullandı.    

2 milyon 150 bin kişiye 139 milyon TL tutarında yardım

Türk milletinin gönülden paylaştığı emanetlerle Ramazanın manevi iklimini dünyanın dört bir yanına taşıma fırsatı bulduklarını ifade eden Açık, şöyle devam etti:

“2022 yılı Ramazan programımız kapsamında yurt içinde 1003 şubemizin aracılığıyla 81 ilde ve tüm ilçelerimizde 71 bin 661 gıda paketi, 114 bin 626 alışveriş yardım kartı, 27 bin 477 bayramlık kıyafet hediye ederek 1 milyon 246 binden fazla kardeşimize yardım ulaştırdık. Yurt dışında ise 83 ülke 273 bölgede 152 bin 047 gıda paketi, 120 bin 692 iftar-kumanya paketi ve 14 bin 100 bayramlık kıyafet dağıtarak 895 binden fazla mazlumun hayatına dokunduk. Ramazan programımız kapsamında yurt içi ve yurt dışında toplamda 2 milyon 150 bin kardeşimize 139 milyon TL tutarında yardım ulaştırmış olduk.”

Kaynak: Diyanet Haber
'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar