5 Mayıs 2024 Pazar
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Ünlüce Eskişehir’de hemen başlayacak projeleri açıkladı

Eskişehir'de 25 yıllık Yılmaz Büyükerşen yönetimi sırasında biriken sorunlar ile ilgili verilen vaatler ne zaman yapılacak diye merak eden Eskişehirliler Ayşe Ünlüce'nin açıkladı 70'den fazla proje ile ilgili açıklama yaptı.

Seçimler öncesinde ortaya çıkan belediyeyi aile şirketne döndüren kadrolaşma konusunda ne yapacağı merak edilen Ayşe Ünlüce, aynı kadrolarla çalışmaya devam etme kararı verdi. Mevcut kadrolar ile söz verilen 70 üzeri proje hayata geçirilebilecek mi, sorusunun yanıtı ise zamanla ortaya çıkacak.

Belediye değil Aile Şirketi!

Yıllardır çözülemeyen imar konularını çözüme ulaştırmayı hedeflediğini belirten Ünlüce, Anadolu gazetesinde yer alan habere göre hemen başlayacak projelerini sıraladı:

Hemen Başlayacak Projeler:

  • Emekliler için lokal
  • Halk Lokantası
  • Hayvan barınağı 
  • Hayvan mezarlığı 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgiler verdi. Kısa ve uzun vadede planlanan 70'den fazla projenin olduğunu belirten Ünlüce, bu projelerin bazılarının 5 yılda, bazılarının ise birkaç ayda tamamlanacağını söyledi.

Ayşe Ünlüce'nin konuşması ise şu şekilde:

"Bizim 70'ten fazla projemiz vardı ama bu 5 yıllık süreçte mutlaka yenileri de eklenecek. Biz bu projelerden hiçbirini erteleme niyetinde değiliz ama bunların bazıları 5 yılda bitecek, bazıları birkaç ayda bitecek, bazıları 2-3 yıl sürecek projeler. O nedenle hepsi gündemimizde, hepsine büyük bir coşkuyla, heyecanla başlıyoruz. Mesela hemen başlayacağımız emekliler için lokal sözümüz vardı. O çok kısa sürede sonuçlanır diye düşünüyorum. Yine 'Halk Lokantası' konusu vardı. Onun da yeriyle ilgili bir iki düşüncemiz var, birkaç ay içinde bunlar da başlayabilecek yerler. Ama mesela kuşak yoldan bahsetmiştik, bisiklet yollarından bahsetmiştik. Tabi onlar ihaleli süreçler ve bir takım bürokrasi işlemleri olan konular. Mesela hayvan barınağı  da çok kısa sürede çünkü yer konusunu çözdük. Bakanlıktan yazısı geldi. O da yine çok hızlı başlayacağımız işlerden birisi. Yine hayvan mezarlığı konusu yerini belirledik hemen bu hafta hızlıca, o da başlayacak. Yine onun dışında gençlik merkezleriyle ilgili biz gençlerimize dedik ki 'Gençlerle ilgili yapacağımız bütün projelerde sizin görüşünüzü soracağız. Nasıl bir gençlik merkezi yapalım?' Şimdi onlara uygun şekilde ilk gençlik merkezimizin umarım projesi de tabii o uygulama projesine bizim tarafımızdan dönüştürülecek.  Yapacağımız her proje mutlaka Eskişehirlilerin iyiliğine olacak. Eskişehirlilerin istemediği, Eskişehirlilerin karşısında durduğu hiçbir proje gerçekleşmeyecek bu dönemde. Ve bütün projelerimizde o konunun paydaşları kimlerse mutlaka onlarla birlikte çalışarak ilerleyeceğiz. Kent konseyi, akademik odalarımız, meslek odalarımız, esnaflarımız, sanayicilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, emeklilerimiz, her kim bu projenin paydaşıysa onlarla birlikte ilerleyeceğiz" dedi.



Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar