29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR
  • 8 Şubat 2023 Çarşamba
  • 1203 kez okundu

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya Yolu Üzerindeki Sazova Yerleşkesi Eskişehir Valiliği bünyesinde kurulan deprem bölgesine yardım toplama merkezlerine destek olmak ve yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın ayni yardım paketlerini Eskişehir AFAD merkezlerine kolayca ulaştırmaları açısından yardım toplama merkezi olarak kullanılmaktadır.

Eskişehir Valiliği organizasyonu ve talimatları ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz personelinin gönüllü olarak görev yaptığı yardım toplama merkezinde kurum personeli, çiftçiler ve Eskişehirli vatandaşların getirdiği yardımlar teslim alınarak tasnif edilmekte, paketlenip kayıt altına alındıktan sonra ürün listesi ile beraber Müdürlük araçları ile afet bölgesine ulaştırılmak üzere AFAD’a teslim edilmektedir.

Eskişehir Valiliğinin organize ettiği bağış kampanyası kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün destekleriyle 07-08.02.2023 tarihinde ağırlıklı olarak su, ekmek, kışlık giysi/ayakkabı,  bebek maması, konserve gıda (balık, baklagil) ,çocuk bezi, çocuk maması, temizlik malzemesi vb. malzemelerin yüklendiği 2 tır Zincirlikuyu Mahallesinde Devlet Malzeme Ofisi AFAD yardım toplama merkezine teslim edilerek deprem bölgesine sevk edilmiştir. Ayrıca aynı şekilde tedarik edilen ekmek yüklü 1 uçak Eskişehir Valiliği kanalı ile 08.02.2023 tarihinde bölgeye gönderilmiştir.

Bundan sonraki süreçte de personelimiz, çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızdan gelen ayni yardımlar aynı şekilde İl Müdürlüğümüz personelince tertiplenerek bölgeye ulaştırılmak üzere AFAD’a teslim edilecektir.

Eskişehir genelinde başlatılan yardım kampanyası ile ilgili olarak Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Değerli Eskişehirliler, ayni yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız (SYDV) tarafından tek merkezde toplanıp gönderilecektir. 

2. Yerel yönetimler de dahil, tüm kamu ve özel kuruluşlar ile vatandaşlarımız yapacakları ayni yardımları tasnif ederek, paketleyerek gönderime hazır bir şekilde SYDV toplama merkezine teslim etmeleri uygun olacaktır. 

3. Gönderilecek yardımların sınıflandırılmış olması ve paketlenmesi son derece önem taşımaktadır. TIR veya kamyonlarda kaç çeşit eşya olduğu ve bunların miktarları mutlaka listelenmelidir. 

4. AFAD ve SYDV koordinasyonu dışında rastgele toplanmış ve tasnif edilmeden gönderilecek yardımlar deprem bölgesinde ayrıca bir sorun oluşturacağından koordinasyon hayati önem taşımaktadır. 

5. Tasnif ve yardım toplama işlemleri;

A-71 Evler Mah, Cumhuriyet Bulvarı No:230 (Eski Köy Hizmetleri Binası,YİKOB Odunpazarı/ Eskişehir)

B-DMO Eskişehir Bölge Müdürlüğü
Zincirlikuyu Mahallesi 8004. Sokak No: 536 (Bursa Yolu) Tepebaşı / ESKİŞEHİR

adreslerinde yapılacaktır.

 

Yardımların toplandığı merkeze ait iletişim numarası 0222 227 28 63 
Eskişehir Ayni Bağış Depo ve Dağıtım Hizmet Grubu İletişim Numaraları 
Odunpazarı Ana Depo 0222 227 28 63 
Eskişehir SYDV 0222 230 08 05 
Tepebaşı SYDV 0536 202 26 20 
Odunpazarı SYDV 0535 978 19 00 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar