19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi promosyonda da sınıfta kaldı!

Kahramankazan Belediyesi bile tüm personele 20 bin TL aldı!

Ankara, İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli banka promosyonlarından 27 bin TL elde ederken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde memurlar 22 bin 200 TL, işçiler ise 12 bin 700 TL promosyon ancak alabilecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin personelinin banka promosyonları için yaptığı ihaleden hayli düşük bir orana imza atılması tepkilere neden oldu. Belediye yönetiminin işçi-memur ayrımı yapması haricinde süreci iyi yönetemediğini belirten işçiler ihalenin iptal edilip yeni baştan yapılması gerektiğini ileri sürdüler.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi personeli promosyondan 41 bin 500 TL, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü personeli 36 bin TL alırken Eskişehir Seyitgazi Belediyesi bile sadec 161 personel için 14 bin 400 TL almayı başarırken, Ankara'nın Kahramankazan Belediyesi Halkbank ile yaptığı anlaşma ile personelin tamamı için 20 bin TL almayı başarırken Büyükşehir Belediyesi'nin işçiler için 12 bin 700 TL'de kalması şaşkınlıkla ve şüpheyle karşılandı.

12 bin 700 TL promosyon alacak olan işçilerin 2 bin 700 TL'lik cezası olduğu için ellerine 10 bin TL geçeceğini kaydettiler. İşçiler "Büyükşehir yönetimi ve sendikamız Belediye-İş bu konuda sınıfta kaldılar. Promosyondan çok daha yüksek oranda gelir elde edilmesi lazım gelirken ne yazık ki çok daha düşük bir miktar geldi. Ocak ayı zamları olmadan çıkılan promosyon ihalelerinde elde edilen yüksek miktarları biz 2023 yılı fiyatları ile alamıyorsak burada başka bir sorun vardır. Büyükşehir Belediyesi'nin promosyon ihalesi müfettişler tarafından derhal incelemeye alınmalıdır" diye konuştular.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar