19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

CAMİLERLE UĞRAŞMAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİRİNCİ YÜZYILINDA KALMADI MI?

CAMİLERLE UĞRAŞMAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİRİNCİ YÜZYILINDA KALMADI MI?
  • 5 Aralık 2022 Pazartesi
  • 1129 kez okundu

İbrahim Akar: Yeri çok değerli diye Hal Camini yıkamazsınız!

Camiler insanların Rabbine ibadet ettiği, onun huzuruna vardığı, Allah'ın evi nazarıyla gördüğü, İslam'ın nişanesi mekanlardır. Camilerin yapanı yaşatanı vakfedeni millettir, camilerin tapusu millete aittir. 

Aldığımız bilgilere göre Eskibağlar'da işlek bir cadde üzerinde bulunan, insanların gün boyu ibadet etmek namaz kılmak için yoğun şekilde kullandığı Hal Camisi Tepebaşı Belediye meclisi tarafından yapılan imar planı değişikliğiyle yıkılma tehdidiyle karşı karşıya.Caminin bulunduğu yerin merkezi ve ticari olarak çok kıymetli bir yer olması belediyeyi ve belediye meclisini bu yer için farklı düşünmeye sevketmiş olabilir. Ancak sebebi her ne olursa olsun Hal Camisi için  farklı bir tasarruf asla kabul edilemez.

Bizim insanımız bırakın bir caminin yıkılmasını duvarının bir hayvan tarafından kirletmesinden bile rahatsız olur. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı biran önce Türkiye'nin birinci yüzyılından kalma bu anlayıştan vazgeçmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum.

Dt Ahmet Atac ve Tepebasi Belediyesinden  biran önce Hal Camisi ile ilgili bir açıklama bekliyoruz.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar