20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kazım Kurt Açıkladı Barınak 130 köpek böyle ölmüş!

Odunpazarı Belediyesi barınağındaki köpek ölümleri ve bir deri bir kemik kalmış haldeki görüntüleri büyük tepki toplarken, Valilik de konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, skandal görüntüleri meclis gündemine getirip Kazım Kurt'tan açıklama istedi. Kazım Kurt, 2022'de teslim edilen köpeklerden 130'unun öldüğünü açıklarken, "Bu köpeklerin sonu barınakta ölmek, yapacak bir şey yok" sözleriyle kendini savundu. 

medyamidas.com'un haberine göre; Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi barınağında ölen köpeklerin bir deri bir kemik kalmış haldeki fotoğraflarının ortaya çıkması ve köpeklerin nasıl öldüğüne dair tartışmalar devam ediyor. Büyük tepki toplayan ve bir kez daha gözleri Odunpazarı Belediyesi'ne çeviren olayla ilgili Eskişehir Valiliği de soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. 

Odunpazarı Belediyesi'nden dün yapılan açıklamada, ölümlerin bir yıl önce yaşandığı savunulmuş, söz konusu köpeklerin zaten hasta oldukları ileri sürülmüştü. Belediyeden ve belediyenin barınağa çağırdığı birkaç hayvanseverin çelişkili açıklamaları sonrasında konu ugün gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi. 

Murat Özcan: Hasta halde getirildilerse tutanak olması lazım, görebilir miyiz?

AK Parti Grubu Başkanvekili Murat Özcan, konuyu Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirerek, bir açıklama beklediklerini belirtti. Murat Özcan, "Odunpazarı Belediyesi hayvan barınağı Burhan bey (Burhan Sakallı) zamanında yapılmış ve o zamandan beri işletiliyor. Şimdi 100'den fazla hayvanın bu barınakta öldüğü belirtiliyor, haberlerle de gündeme geldi. Bürokratınızın 'Bu hayvanlar teslim edildiğinde zaten hastaydılar' şeklinde bir açıklaması oldu ama, eğer böyle bir şey varsa hayvan sahiplerinin böyle teslim ettiklerine dair de tutanak olması lazım, bu tutanakların da açıklanmasını istiyoruz. Sorumlu kişilerin sorumlulukları yokmuş gibi açıklamaları da inandırıcı olmuyor. Bu konu uzmanlarca halledilmesi gereken bir sorun iken, hayvan barınağına sürekli sürgüne gidecekler gönderilirse bu sorun çözülmez. Bu sorun sadece Odunpazarı'nın değil, Büyükşehir'in ve tüm ilçelerin sorunudur. Bu konuda gördüğümüz belediyelerden çözüme yönelik bir adım atılmıyor, sanki kanıksadık. O vahşet görüntüleri ile karşılaşmamak adına da STK'larla birlikte nasıl çözüm üretebiliriz bunları konuşmalıyız. Bu konu da, öyle basit açıklamalarla açıklanacak bir konu değil diye düşünüyoruz" dedi. 

Daire Başkanı "Bize teslim edildiklerinde hastaydılar" demişti, Kazım Kurt "Bize tutanakla getirilen hayvanlar değil, bizim topladığımız hayvanlar öyle bir tutanak yok" dedi


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Bu hayvanlar bize tutanakla hasta getirilmiş hayvanlar değil, sokaklara salınmış, bırakılmış bizim hasta bulup topladığımız hayvanlar" dedi.

Sonra... "Bize teslim edilen hayvanlardan 130'u öldü" dedi 

Kurt, "Bize 2022'de teslim edilen hayvanlardan 130'u öldü. Yasaklı ırklardan olan bu hayvanları biz sahiplendiremiyoruz, hediye edemiyoruz satamıyoruz. Ancak ölene kadar bakıyoruz" dedi. 

Kazım Kurt: "Türkiye'nin en iyi barınaklarından biri, kimsenin ihmali yok, bu köpeklerin sonu barınakta ölmek, yapacak bir şey yok" 

Odunpazarı Belediyesi barınağının Türkiye'nin en iyi barınaklarından biri olduğunu ileri süren Kazım Kurt, "Konuyla ilgili biz de soruşturma başlattık, Valilik de soruşturma başlattı, başka yerlerden de soruşturma gelebilir. Kimsenin bir ihmali yoktur. Bu barınağa gelen yasaklı ırktan köpeklerin sonu barınakta ölmektir, yapacak bir şey yok" diye konuştu.     

Belediye Başkanı Kazım Kurt'un bu açıklamaları da kafalarda soru işaretlerini artırırken, başlatılan soruşturmaların sonuçlarının ne olacağı kamuoyunda merakla bekleniyor. 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar