18 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

EBB Eskişehirlilerin Hayal Gücünü de Geliştirdi: Esnaf Top Oynadı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yaptıkları ve yapmadıkları ile Eskişehirliler bir çok konuda kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz yılarda yağışlar sonrası göle dönen sokakta su yatağı ile yüzen vatandaşlardan, tramvay çalışmaları nedeniyleyapamadığı için tramvay kazısındaki çukurda dolan suya olta atan esnaftan sonra şimdi de YAYALAŞTIRMA bahanesiyle araç trafiğine kapatılan Odunpazarında Esnaf boş kalan sokakta top oynadı..

Akşama kadar siftah dahi yapamayan esnaf uzun tatil zamanları da kepenk dahi açamayan esnafa bu kez de büyükşehir belediyesi bir darbe daha vurmuş oldu. Günü birlik turlarla şehrimize gelenlerin haftasonu uğrak yeri olan bölge de hafta içinde ise Eskişehirliler gelirken bölgenin trafiğe kapatıldığı ilk gün kimse uğramadı.

Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla, tarihi Odunpazarı bölgesindeki Kemal Zeytinoğlu Caddesi, 1 Nisan - 31 Ekim tarihleri arasında 09.00 ile 23.00, 1 Kasım - 31 Mart tarihleri arasında da 09.00 - 21.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak. UKOME'nin 2017'de aldığı ancak 5 yıldır uygulanmayan caddenin ve bağlantılı sokakların tamamen trafiğe kapatılması kararı bugün uygulanmaya başlandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin adeta gelenek haline getirdiği kimseye sormadan, fikir alışverişi yapmadan kapalı kapılar ardında aldığı ve ben yaptım oldu şeklinde uyguladığı bu yeni karar nedeniyle esnaf da kendilerine danışılmadığından, kendileriyle kimsenin konuşmadan böyle bir kararın alındığından dolayı tepki gösteriyorlar.

Ayrıca bölgede yaşayan bölge sakinleri de ulaşım konusunda kendilerin de sıkıntıya girdiğini ifade ederek tepki gösteriyorlar.

Yasağın ilk gününden geriye kalan siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafın tepkisi önümüzdeki günlerde de devam edecek gibi görünüyor.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar