29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Gaziler Günü Münasebetiyle Atatürk Anıtına Çelenk Sunuldu

“19 Eylül Gaziler Günü” kutlama törenleri kapsamında Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma programı düzenlendi.

Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığının Valilik önündeki Atatürk Anıtına sırasıyla çelenklerin sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Günün anlamını belirten konuşmayı yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ekrem Dumlu, “Anadolu’da çakan milli mücadele kıvılcımları Sakarya’da, Dumlupınar’da alev topuna dönüşerek bir volkan gibi patlamıştır. Anadolu halkının ölüm-kalım mücadelesi olan ve yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyeti’nin yolunu açmıştır. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, En Büyük Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Melike Küçük ve Yusuf Onur Seven tarafından şiirler okundu. Tören Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı gazilerimizden Bahattin Yalçın’ın okuduğu şiirle sona erdi.

Törene; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Vali Yardımcıları Salih Altun, Kürşat Güleryüz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ekrem Dumlu, mülki ve askeri erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazilerimiz katıldı.


 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar