28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ESKİŞEHİRE 2500 YENİ SOSYAL KONUT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 250 bin TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında Eskişehir için 2500 konut kontenjanı ayrıldı. Yeni konut projesi hakkında açıklama yapan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, “TOKİ sosyal konutları şehrimizdeki konut stoğuna katkısı olacak ve belli bir gelire sahip aileler uzun vade ile konut sahibi olacak. Odunpazarı Mamuca’daki TOKİ Sosyal Konut Projesi devam ediyor, toplam 3361 konutun yapımı devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında ise 1800 hemşerimiz daha Odunpazarı’nda yapılacak projede konut sahibi olacak. Bu kampanyanın sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını olduğunu hatırlamakta yarar var. Sosyal konut projesinin 2 yıl içinde tamamlanması hedeflenmekte. İllere ayrılan kontenjan nüfusa oranla belirlenmiş. Kriterleri karşılayan her vatandaşımız 14 Eylül - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden başvurabilir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut ve ekiplerine hemşerilerim adına teşekkür ederim. Hemşerilerimize ve şehrimize hayırlı olsun.” şeklinde açıklamada bulundu.

DIŞ İLÇELERE YENİ KONUT PROJESİ

Eskişehir’de altı dış ilçe de proje kapsamına alındı. Günay açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Dış ilçelerimizdeki konut ihtiyacının farkındayız. Ziyaretlerimizde kaymakamlarımızın en çok dile getirdiği sorunlardan biri. Birçok bürokratımız konut sorunu yüzünden ilçelerde konaklamıyor, vatandaşlarımız konut sorunu nedeni ile merkeze göç ediyor. TOKİ sosyal konut projelerinin bu anlamda değeri ve desteği önemli olacak. TOKİ Başkanlığı’nın açıkladığı listeye göre dış ilçelerimizden Günyüzü’ne 120 adet, Han’a 188 adet, Mahmudiye’ye 98 adet, Mihalıççık’a 142 adet, Sarıcakaya’ya 63 adet, Seyitgazi’ye 88 adet, toplamda 699 sosyal konut yapılacak. Hemşerilerimize hayırlı olsun.”

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar