20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Büyükşehir’de emekçiye para yok sanatçıya para çok!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı farklı birimlerde çalışan yüzlerce işçi Temmuz zammını almak için Belediye İş Sendikası aracılığı ile görüşmelerde bulunuyorlar. Bugün yapılan görüşmelerde emekçilerin talepleri bir kez daha kabul edilmedi. Diğer yandan, emekçilere zam verirken adeta çamura yatmayı tercih eden Büyükşehir Belediyesinin yarın akşam 2 Eylül Eskişehir’in Kurtuluşu vesilesiyle şehrimize getireceği Melek Mosso’ya yüz binlerce lira ödeme yaparak konser verdirmesi tepkilere neden oluyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Eskişehir Park Bahçe Peyzaj Temizlik Anonim Şirketi (Espark AŞ) bünyesinde çalıştırılan yüzlerce işçi henüz Temmuz ayı zamlarını alabilmiş değil. Eylül ayı gelmesine rağmen emekçiler zamlarını alamazken Büyükşehir Belediyesinin farklı nedenlerle şehre getirdiği sanatçılara yüz binlerce lira ödemede bulunması tepkilere neden oluyor.

Bugün Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile emekçiler adına Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmelerde emekçilerin hiçbir talebi kabul edilmedi. Karara tepki gösteren emekçiler “Bize gelince para yok, bir saatliğine sahneye çıkıp üç-beş şarkı söyleyen sanatçılar para çok. Belediyede en büyük bütçe ne yazık ki şehre gelip bir saat konser veren sanatçılara harcanıyor. O kadar kısa süre içinde o kadar çok paranın bu sanatçılar yerine bu şehre alın teri ile katkıda bulunan emekçilere verilmesi daha adil ve mantıklı olurdu” diye tepki gösterdiler.

Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Ayaklandı

 

Eskişehir’de yüzlerce işçi zammı beğenmedi, belediyeyi protesto etti

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar