20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Sokakta Yaşam Savaşı YALANI!.. Valilik Yalanı Deşifre Etti

Sokakta Yaşam Savaşı YALANI!.. Valilik Yalanı Deşifre Etti
  • 15 Ağustos 2022 Pazartesi
  • 1165 kez okundu

Yerel gazetelerde yer alan haberler ilgili  olarak yapılan yazılı açıklamada haberlerdeki bilgilerin doğruyu yansıtmadığının altı çizilerek şahsın yapılan incelemelerde Valilik ve Kaymakamlıklara ait Sosyal Yardımlaşma Vakıflarınca belirli tarihlerde nakdi yardımların yapıldığı kayıtlardan anlaşılmaktadığı vurgulandı.

Bazı yerel gazetelerde yer alan "Sokakta yaşam!" "Sokakta Yaşam Savaşı" haberlerinde yer alan bilgilerin doğru olmadığı anlaşıldı. Şahsın ifadelerinin doğruyu yansıtmadığının belirtildiği açıklamalarda konula ilgili detaylı olayar yapılana açıkmalarda şahsın çeşikli yardımlar aldığı belirtildi.  

Turhan Kayaalp isimli şahsın halen eşi ve iki çocuğuyla birlikte apartta kaldıkları, kendisinin tarım işlerinde eşinin ise gündelik işlerde çalıştığı tespit edilmiştir. Şahıs ve ailesi yaklaşık 1 yıl önce Ankara ilinde TOKİ’de bulunan evlerini devredip Eskişehir’e taşındıklarını belirtmektedir. Şahsın ilimiz Mihalıççık ilçesinde muhtelif miktarlarda tarlası ile üzerine tescil kayıtlı kamyoneti mevcuttur.

Şahsın iki oğlu öğrenci olup kendi adlarına Sosyal Hizmetlerden toplamda aylık 4.912 TL SHÇEK Ekonomik Destek yardımı almaktadırlar.

Söz konusu aile eski oturdukları adreste kalırken ev sahibinin kiraya zam yapacağını belirtmesi üzerine evden çıktıklarını ve bütçelerine uygun ev bulamadıklarını, ev sahibine tepki göstermek amacıyla sokakta kaldıklarını belirttiklerini, otel apart gibi yerlerde kaldıklarını ve apart ücretlerini karşılayabildikleri tespit edilmiştir. Polis ekiplerimiz şahsı ve ailesini otele yerleştirmiş, ancak aile otelde kalmak istemediklerini belirtmiştir.

Ailenin daha önce oturmuş oldukları adresteki apartman yöneticisi ile yapılan görüşmede ailenin gönüllü olarak kendi istekleri ile evden ayrıldıkları belirtilmiştir. Turhan Kayaalp’ın eşinin Kadın Konukevinde misafir olarak kalabileceği, kendisi ve iki çocuğunun SYD Vakfına ait kurumlarda kalabilecekleri önerisinde bulunulmuş ancak şahıs böyle bir taleplerinin bulunmadığını, ailesi ile birlikte günlük apartlarda kaldığını, apart ücretlerini karşılayabildiğini, Ağustos ayında alacağı 4.912TL SED yardımı ile ev tutacağını belirtmiş olup herhangi bir talebinin olmadığını ifade etmiştir. 

Şahsa Tepebaşı ve Eskişehir SYD Vakıflarınca belirli tarihlerde nakdi yardımların yapıldığı kayıtlardan anlaşılmaktadır.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar